"Leidersplaats is geen toeval"

Kurt Ceuppens kan zondag met Ranst periodekampioen worden mits winst bij Sparta

Jef Hellemans - Freddy Koopman

BR>

ZWIJNDRECHT -

Het eerste periodekampioenschap is aan de voorlaatste speeldag toe. Leider Ranst krijgt geen al te moeilijke opdracht voorgeschoteld - uit naar het voorlaatst gerangschikte Sparta - en het kan ook de eerste periodetitel binnenhalen op twee voorwaarden. Een: het pakt zelf de volle buit in Zwijndrecht. Twee: SV Mol (thuis tegen Duffel) wint niet waardoor het altijd één zege minder telt dan Ranst.

Topper eerste provinciale

Sparta geraakt maar niet uit de problemen. De pas herstelde Youssef Khamas moet opnieuw afhaken. In het begin van de week ondervond Khamas alweer pijn aan de hamstring. Donderdag hervatte hij voorzichtig de training maar moest vroegtijdig afhaken.

Karim Bachar trainde heel de week niet. Hij vertoefde met de nationale zaalvoetbalploeg in Hongarije. Karim kwam blessurevrij terug en is dus inzetbaar voor de belangrijke wedstrijd tegen Ranst.

Albert Brijs kreeg voor zijn uitsluiting tegen Nieuwmoer zes weken schorsing. Tegen deze wel erg zware straf heeft het Sparta-bestuur beroep aangetekend. Ook voor de drie weken van Kenneth De Swaef voor zijn uitsluiting tegen Duffel is beroep overwogen.

Sparta wil zo vlug mogelijk weg uit de onderste regioen van het klassement. "Wedstrijden zoals tegen Ranst zijn voor ons nu niet de makkelijkste om punten te behalen. Al wat we daar kunnen tegen sprokkelen is uiteraard graag meegenomen," stelt hulptrainer Carl De Wilde nuchter.

Derde keer, goede keer

Kurt Ceuppens vond al acht keer de weg naar de netten. Hij mikt met zijn ploeg op Sparta op de volle pot. "Vorig seizoen speelden we twee keer gelijk. Ginds op een bevroren terrein en bij ons in een echte modderpoel. Er wacht ons geen makkelijke opdracht want Sparta is een stugge ploeg. Ze krijgen bijna geen doelpunten binnen, maar scoren ook moeilijk.

Tegen Sint-Lenaarts

bikkelde

ik mee in het middenveld. De trainer voerde enkele positiewijzigingen door en posteerde Sven Van Salen als diepste spits. We gaven weinig kansen weg, maar door twee individuele flaters moesten we ons met een gelijkspel tevreden stellen. We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen en zetten nu bij winst een stevige stap richting eerste periodetitel. Na twee nederlagen loste Wuustwezel de rol. Mol komt wel stevig opzetten, maar heeft twee moeilijke opdrachten voor de boeg.

In het begin sprak iedereen over de gunstige kalender van Ranst. We kenden bij de seizoenaanhef inderdaad een beetje geluk. Een ploeg die na acht speeldagen met een knappe negentien op vierentwintig de rangschikking aanvoert, prijkt niet toevallig op de eerste plaats."

Nu in het nieuws