"Ik ben niet gekomen om uit te bollen"

Zevenendertigjarige Jean-Marie Abeels voelt zich nog lang niet 'oud en versleten'

Tom Van Caelenberge

BR>

VORSELAAR -

Naast het Kasteel de Borrekens, het Van Roey-instituut en wielerkampioen Bart Wellens hebben ze er sinds kort een nieuwe trekpleister bij in Vorselaar: Jean-Marie Abeels. De 37-jarige Limburger is nog wekelijks een toonbeeld van werkijver en technisch vernuft. Of hoe een oude vos zijn haren verliest, maar niet zijn streken.

OG Vorselaar - Berchem

Leeftijd is relatief in de sport. Een stelling die Abeels graag onderstreept. "Ik mag dan wel

oud en versleten

zijn volgens sommigen, maar ik ben zeker niet naar Vorselaar gekomen om rustig uit te bollen", laat Abeels er geen twijfel over bestaan.

"Evenmin om te bewijzen dat ik nog niet afgeschreven ben. Weet je, ik speel nog veel te graag voetbal. Telkens als ik op het veld sta, zowel op training als tijdens de wedstrijd, ga ik nog altijd even gedreven op in het spelletje.

En soms ga ik daar te ver in, dat weet ik. Dan begin ik te roepen en te schelden, of opmerkingen te maken als iemand een verkeerde pass aflevert. Ik kan me inbeelden dat dit op de zenuwen werkt van sommige spelers, maar dat is nooit persoonlijk bedoeld.

Ik doe dat voor mezelf, om mezelf scherp te houden. Ik ben iemand die altijd wil winnen. In alles. Zelfs bij het kaarten", meent de vinkenverkoper uit de Limburgse mergelstreek.

"Paul Put, de trainer van Verbroedering Geel, heeft even getwijfeld of hij mij samen met Bruno Versavel zou overnemen van Herentals."

Jean-Marie Abeels

Ondanks zijn staat van verdienste, zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau, viel Abeels keuze in het tussenseizoen op een landelijke club uit provinciale.

"Nog geen seconde beklaagd. Ik sta nog altijd 200 procent achter mijn keuze. Waarom

slechts

vierde nationale? Omwille van mijn leeftijd, natuurlijk. Welke grote club wil er nu nog een speler van 37 jaar?

Visé, die ploeg was een tijdje geïnteresseerd, maar alle gesprekken sprongen af. Ook Paul Put, de trainer van Verbroedering Geel, heeft even getwijfeld of hij mij samen met Bruno Versavel zou overnemen van Herentals.

Hoe ik dan uiteindelijk in Vorselaar ben verzeild geraakt is een gek verhaal. Toen ik hier vorig seizoen tijdens de voorbereiding met Herentals kwam voetballen, viel me op dat Vorselaar zo'n gezellig

ploegske

was.

Mét ambitie en een mooie accommodatie. Na enkele moeizame pogingen ben ik dan via Willy Martens, bestuurslid van Herentals, tot een akkoord gekomen met voorzitter Piron."

Zaterdag kruist de verrassende leidersploeg de degens met ex-grootheid Berchem Sport. "Een ploeg die weinig scoort, maar ook weinig tegendoelpunten slikt.

Nu, de wedstrijden zullen elke week sowieso moeilijker worden. Vorselaar heeft tot nu toe het geluk wat aan zijn kant gehad, maar met deze ploeg hoeven we voor niemand bang zijn. Laat ze maar komen."

Nu in het nieuws