"We hebben het moeilijk om het spel te maken"

Lille - Bocholt

R.M.

BR>

LILLE-

Aan de Balsakker wordt niet gemopperd. Met een 9 op 18 is Lille opgerukt naar de vijfde plaats. In die buurt hopen de Krawaten ook het seizoen af te ronden. Tussen hoop en werkelijkheid gaapt uiteraard een brede kloof. Aan de poulains van trainer Marc Dillen om die verwachtingen ook in te lossen.

"De laatste jaren hebben we constant in de onderste regionen strijd geleverd om uiteindelijk ons hachje te redden", benadrukt Wim Gielis. "Dit seizoen mikken we ongetwijfeld op meer.

Door het aantrekken van Roosen, Cannaerts, Kemkens en Werdens heeft de ploeg een meerwaarde gekregen. En dat willen we tenvolle uitbuiten. Met die surplus moet Lille trouwens bekwaam zijn om een vooraanstaande rol te spelen.

Onze eerste van twee opeenvolgende thuisopdrachten werd succesvol afgesloten. Toegegeven dat het tegen Vigor Beringen allemaal niet zo oogstrelend was, efficiënt was het alleszins. Sprankelend voetbalvertoon hoef je in Lille voorlopig nog niet te zoeken. Blessures speelden ons in dat opzicht behoorlijk parten."

Aanleunen bij de top

"Het spel zelf maken is uiterst moeilijk voor ons. In eigen huis gaven we nog niet veel af. Die lijn willen we doortrekken tegen een intrinsiek sterker Bocholt. Jammer dat we op het middenveld de werkkracht en het doorzicht van Kemkens moeten missen.

Zo dicht mogelijk aanleunen bij de top is ons streefdoel. Daarvoor moet minstens een gelijkspel uit de brand gesleept worden. Met minder kunnen we eigenlijk niet tevreden zijn. De ambitie is er dit seizoen beslist."

Nu in het nieuws