"De tijd werkt in ons voordeel"

Zwarte Leeuw - Neeroeteren

H.C.

BR>

RIJKEVORSEL -

Twee keer alles, twee keer niets, twee keer één puntje. Niet zo kwaad, anderzijds niet goed genoeg voor een rol van betekenis. Trainer Roger Kemland toont zich heus niet verrast over de huidige stand van zaken.

"Zwarte Leeuw heeft ongetwijfeld mogelijkheden in huis. Maar er zit aardig wat talent in de knop bij. Hoe noemen ze dat? Nog veel boterhammen eten, zeker?

Naar de toekomst toe beweegt de club zich duidelijk op het goede spoor. Inmiddels betalen we tijd, geduld en onvermijdelijk ook punten. Want niemand kan ijzer met handen breken."

Offensief Neeroeteren

Neeroeteren, de gast van vanavond, zweert op papier bij kleine cijfertjes. Kemland zoekt er geen Limburgse muur achter.

"Neeroeteren schuwt het offensief niet. Of denk maar aan die merkwaardige 3-3 bij Olen. Het eerste en tot op heden enige puntenverlies voor de koploper. Met andere woorden, het wordt voor ons geen onverdeeld zacht eitje."

De jonge Kevin Franssens mag opnieuw mee de bal aan het rollen brengen. Een nieuwe, niet gestolen kans. Want de 20-jarige jongeman schuwde zondag het werk niet.

Marc Adriaensen wordt conditioneel zoetjesaan weer de oude. Anderhalve maand onbeschikbaarheid strooit onvermijdelijk aardig wat roet in het eten. Meer dan waarschijnlijk krijgt straks Roel Veldeman, nog zo'n jonge snaak, het dirigeerstokje in handen gestopt.

Mario Van Ginneken, in Bocholt met twee keer geel van de mat verdwenen, is aan een dagje boeten toe. Zwarte Leeuw liet zich in eigen huis nog door niemand rollen. Het is niet de bedoeling vanavond aan die reputatie te laten tornen.

Nu in het nieuws