"Een gelijkspel brengt niets op"

Verbroedering Meerhout - RUL Seraing

J.M.

BR>

MEERHOUT -

Het zit Verbroedering Meerhout dit seizoen duidelijk niet mee. Net nu iedereen bijna fit was en trainer Peter Balette enkele weken met dezelfde ploeg kon starten, wordt de ploeg opnieuw zwaar geteisterd door blessurelast. In het slechtste geval ontbreken acht spelers voor de belangrijke partij tegen Seraing.

Cypers is er het ergst aan toe. Hij werd vrijdag geopereerd aan de enkel en zal één maand ontbreken. Woensdag werd Beyns geopereerd. Maerschalck (lies) moest de hele week rusten. Machiels moest de training dinsdag verlaten met een verrekking.

Van Geel kon de voorbije week enkel spelen en trainen met een inspuiting. Dinsdag had hij opnieuw last van zijn enkel. Ook Mertens (knie) moest de training verlaten.

Bula Bula is nog altijd niet op training verschenen. Hij zou vandaag in Zaventem landen. Per week is er slechts één vlucht naar ons land. Ook doelman Peter Emmers is onthutst als wij hem met deze feiten confronteren.

Enkel het behoud

"Het is te hopen dat onze twee aanvallers fit blijven, anders zitten wij helemaal in de rats. Net nu voor die belangrijke wedstrijd tegen Seraing. Net nu de ploeg steeds beter op elkaar ingespeeld geraakt.

Over ons spel ben ik tevreden, maar niet over de behaalde punten. Dat hadden er meer moeten zijn. Wij hebben dringend een zege nodig, want een gelijkspel brengt niets op.

Wij zijn nu al drie wedstrijden na elkaar ongeslagen, maar Berkenbos staat wel boven ons met vier nederlagen en twee zeges. Voor mij is het duidelijk. Dit seizoen moeten we enkel denken aan het behoud. Meer ambitie moeten wij volgens mij absoluut niet koesteren."

Nu in het nieuws