"Een stevige organisatie neerzetten"

Wezel - Witgoor

R.N.

BR>

DESSEL -

De derby tegen Meerhout zadelde Witgoor-aanvoerder Jimmy Meeus (28) met het etiket

pechvogel van de dag

op. Niet alleen miste hij een strafschop, maar bovendien ranselde doelman Emmers in de slotminuut een uitstekend schot van de groen-gele libero uit zijn doel.

"Een elfmeter binnentrappen is de normaalste zaak van de wereld, er één missen is een ramp", aldus Meeus. "Mijn goede wedstrijd verdween erdoor in het niet.

Nochtans was ik ervan overtuigd dat de bal zou binnengaan, zelfs toen hij tegen de paal botste. Hij zat zo ver aan de binnenkant dat hij wel tegen het net moést ploffen, maar het pakte anders uit.

Natuurlijk is dat niets om beschaamd over te zijn, want zelfs op het hoogste niveau zie je missers. Maar nu kostte de pech ons wel de zege. Ik was erop gebrand mijn fout goed te maken. Een superreflex van mijn goede vriend Peter Emmers verhinderde dat ik daarin slaagde."

Aardig op weg

"Het einde van de wereld is dat uiteraard niet. Morgen wacht een nieuwe uitdaging tegen Wezel, een ploeg van een ander kaliber toch wel. Het wordt dus weer een heel moeilijke opgave. Maar waarom zouden we ook die niet tot een goed einde kunnen brengen?

We hebben in feite al elke match uitzicht op de drie punten gehad. Belangrijk is dat we vanuit een stevige organisatie voetballen en in onze eigen kansen geloven.

We moeten zeker vermijden ons blind in het offensief te storten, want dan blijven we allicht met lege handen achter. Ons hoofddoel is en blijft het behoud. Ik vind dat we al aardig op weg zijn."

Nu in het nieuws