"Ook op verplaatsing onze tanden tonen"

RC Doornik - Hoogstraten VV

H.C.

BR>

HOOGSTRATEN -

Houdt HVV er twee gezichten op na? In eigen huis ging nog geen enkel puntje de mist in, op vreemde grond kwam tot op heden een bescheiden 1 op 9 uit de bus.

Vandaag wordt Hoogstraten diep in Wallonië verwacht. Met de ranglijst als uitgangspunt belichaamt Racing Doornik niet meteen de grote dreiging. Eén keer winst, vijf keer nul komma nul. De puntenrekening is vlug gemaakt. Trainer Eddy Van De Ven gewaagt toch van een harde noot.

"Bikkelhard, op het scherp van de snede. Als die informatie niet klopt, des te beter dan. Inmiddels doen we er best aan in gevechtskledij naar ginder te trekken."

Concurrentie

Ook voor Stan Van Gestel vertegenwoordigen de Doornikse kwaliteiten en gebreken een groot vraagteken. "Wat niet weet, niet deert. De tegenstander zal wel voor zichzelf zorgen. Aan ons om de gedrevenheid en de benijdenswaardige mentaliteit waarmee de thuiswedstrijden werden gekleurd nu ook eens buitenshuis op te diepen.

Best mogelijk dat we dan drie punter rijker de terugreis aanpakken. Ze zou deugd doen, die eerste uitoverwinning. Het vel van de beer nog maar niet verkopen, zeker?"

Naar verluidt zijn er weinig zekerheden in het voetballeven. Maar voor Hoogstraten heet één van die zekerheden toch wel Stan Van Gestel. De competitie '96-'97 betekende voor de nu 30-jarige Merenaar de vuurdoop onder de Hoogstraatse lat.

Met '97-'98 achter de rug onderschreef Van Gestel een nieuwe verbintenis. Voorzitter Jan Michoel liet er geen twijfel over bestaan hoe hij het eigenlijk zag. "Stan jongen, we doen er vijf jaar bij. Vandaag de dag een eerder ongebruikelijke gang van zaken in het voetbalwereldje. Maar voor u maken we een uitzondering."

Van Gestel kan best leven met concurrentie. "Eerste, tweede, derde doelman? Dat is in mijn ogen nonsens. De beste moet spelen. En het bewijs leveren dat hij inderdaad de beste is."

Nu in het nieuws