"Het doet pijn als je niets meer voorstelt"

RTFC Luik - KFC Turnhout

S.N.

BR>

TURNHOUT -

Tijdens de voetbalseizoenen '97-'98 en '98-'99 voetbalde Georgios Basiakos voor RTFC Luik, de opponent van dit weekend van Turnhout.

Toen RTFC Luik vorig seizoen in financiële moeilijkheden kwam, koos Basiakos eieren voor zijn geld en trok hij naar de Kempense hoofdstad. Maar erg gelukkig voelt Georgios zich hier niet.

Buiten een paar sporadische invalbeurten en één start in de basis - tegen Ingelmunster, toen hij bovendien na de rust werd vervangen - krijgt Basiakos nauwelijks een kans om zich in het eerste elftal te bewijzen.

Nochtans behoort hij, als hij bij de liga-invallers speelt, bijna altijd tot de absolute uitblinkers en scoort hij ook erg vlot. Vanwaar het verschil?

Groeien

"Een speler moet het vertrouwen van de trainer voelen", opent Basiakos. "Bij de reserven speel ik vrank en vrij en durf ik al eens iets proberen. In het eerste elftal weet ik dat ik maar één kans krijg om me te bewijzen en daarom speel ik veel te krampachtig en durf ik geen risico's te nemen.

Nu ligt het juist in de aard van mijn spel om risico's te nemen. In feite zou je 3 à 4 keer de kans moeten krijgen om in het eerste elftal te spelen. Dan pas krijg je vertrouwen en kan je groeien.

Ik denk toch dat ik al een paar jaar aan een stuk bewezen heb dat ik goed meedraai in tweede klasse. Het doet pijn als je niets meer voorstelt. Ik ben nu 24 jaar en het wordt tijd dat ik weet waar ik aan toe ben. Hopelijk krijg ik opnieuw een kans. Ik zou doodgraag tegen mijn oude club spelen."

Over de huidige sterkte van RTFC Luik spreekt Basiakos zich liever niet uit. "Het eerste jaar bij Luik hadden we op papier een goede ploeg, maar na de financiële problemen is bijna de hele ploeg weggegaan, zodat ik er bijna niemand meer ken."

"Patrick Goots scoorde aan 80 procent"

TURNHOUT -

Ook Jürgen Vandeurzen, oud-speler van RTFC Luik, heeft geen zicht op de huidige sterkte van deze ploeg. "Alleen Thyssen is dit jaar teruggekeerd", zegt Vandeurzen. "Voor de rest is het een totaal nieuwe ploeg."

Vandeurzen voelt zich in zijn rol als verdedigende middenvelder beter in zijn sas dan vroeger als linkerflankverdediger. "Dat is ook zo. Vroeger speelde ik ook op die plaats. Nu kom ik meer aan de bal en kan ik meer risico in mijn spel leggen."

Hoe schat hij het weggaan van Goots in? "Een zeer groot verlies. We krijgen nu evenveel kansen, maar we verzilveren ze niet. Bij Patje zaten die er voor 80 procent in."

Nu in het nieuws