"We geven weinig kansen weg"

Rudi Hoes voelt zich weer lekker met centrale rol op Dessels middenveld

Rudy Nuyts

BR>

DESSEL -

Met Ingelmunster krijgt Dessel Sport vanavond dé smaakmaker van vorig bekerweekend over de vloer. Een lastige klant, zoveel is zeker. "Toch moeten we ook van hen geen schrik hebben, als we maar in ons eigen kunnen geloven", verzekert Rudi Hoes. "Zoals we dat in Gent gedaan hebben."

Dessel Sport - Ingelmunster

De ongelukkige afloop van het bekerduel zindert nog na in de spelersgroep. "Iedereen zit ermee dat we er op die manier uitgebonjourd werden", zegt Hoes.

"De ref besliste de wedstrijd in het voordeel van Gent, gaf de eersteklasser de volgende ronde cadeau. Dat kan in feite niet en doet dus pijn.

Natuurlijk geeft onze prestatie toch ook wel extra vertrouwen. Iedereen acteert op hoog niveau. De Fré staat uitstekend te keepen, wat voor een deel de verdienste is van Volders die Kris scherp houdt.

De mandekkers spelen sterk, omdat ze weten dat Cox de eventuele steken opraapt en het middenveld draait goed dankzij de forse steun in de rug. Voorin is er de werkkracht van Mateso waarvan anderen kunnen profiteren.

We hebben nu dus een veel meer uitgebalanceerde ploeg dan vorig seizoen. Het belangrijkste in tweede is een solide verdediging. Dat is het fundament om op voort te bouwen. Dessel beschikt momenteel over een dergelijke basis.

Ik geef toe dat we de voetbalgoden wel eens mee hadden, maar ik stel ook vast dat we weinig kansen weggeven. Er zit een goed evenwicht én een flinke dosis ervaring in de ploeg. Behalve tegen Denderleeuw hebben we in geen enkele wedstrijd ondergelegen."

"In het begin was ik ontgoocheld omdat me de liberopost beloofd was en ik daar mentaal naar toegeleefd had."

Rudi Hoes

"Of ik dat verwacht had? Ik had wel gedacht dat we een beter geheel zouden hebben. De kern is veel ruimer dan vorig seizoen, we staan conditioneel iets verder en de trainer houdt iedereen heel scherp. Hij werkt ook hard aan de kameraadschap binnen de groep.

Toch overtreft de huidige situatie wel mijn verwachtingen. Dat we heel wat zwaarder trainen dan in het verleden, heeft tot nu toe zeker zijn vruchten afgeworpen.

Maar misschien wreekt dat zich in de komende maanden. Hoewel, er schuilt genoeg routine in het team om dat op te vangen. Belangrijker is dat we blessures trachten te vermijden. Die zouden de automatismen al te zeer kunnen schaden."

Zelf voelt Rudi zich momenteel uitstekend in zijn vel op het middenveld. "In het begin was ik ontgoocheld omdat me de liberopost beloofd was en ik daar mentaal naar toegeleefd had. Maar ik begreep ook wel dat Cox een serieuze aanwinst was. Ook al wist ik dat ik mijn huidige rol nog aankon, toch moest ik weer omschakelen. Intussen loopt het gelukkig heel vlot."

Steekkaart

Naam:

Rudi Hoes.

Leeftijd:

31 jaar.

Woonplaats:

Dessel.

Beroep:

Bediende bij Nike.

Burgerlijke stand:

Gescheiden. Eén zoon: Nico (7).

Positie:

Centrale middenvelder.

Ex-clubs:

Standaard Vorst, Verbroedering Geel, Lokeren.

Hoogtepunt:

Belofteninternational tijdens eerste seizoen in Geel.

Dieptepunt:

Vijfde seizoen in Lokeren: zware voetblessure.

Grootste kwaliteit:

Werkkracht gekoppeld aan techniek.

Grootste gebrek:

Iets te weinig snelheid.

Bewondering voor:

Brian Laudrup.

Ultieme droom:

Mooie carrière als trainer.

"Een schitterende affiche"

DESSEL -

"Net als Ingelmunster hebben wij het een kopploeg in eerste moeilijk gemaakt in de beker. We zijn zelf ook dicht bij een stunt geweest.

Vanavond moeten we tonen dat we daar net zo goed toe in staat zijn als onze gasten. Ik verwacht een schitterende match met twee ploegen die voluit voor de winst gaan."

Hulptrainer Rudy Caers bulkt van enthousiasme. "De spelers willen een hopelijk ruim publiek demonstreren dat Dessel niet toevallig voorin gerangschikt staat. In Gent hebben ze een hoop vertrouwen

gepakt

en dat zie je op training, waar het er deze week weer heel pittig aan toeging."