"De druk ligt bij Mol"

FC Duffel

G.F.

BR>

DUFFEL -

De Duffelse libero Mario Verlinden reist met een goed gevoel naar Mol. "We hebben niets te verliezen. We spelen scheidsrechter in de strijd om de eerste periodetitel. Heerlijk vind ik dat. De druk ligt bij Mol, zoveel is duidelijk. Zij kunnen wel beweren van niet, maar dan doen ze de waarheid geweld aan."

Verlinden beseft dat Mol een zware brok wordt. "Het is de enige ploeg die nog niet verloor. De degradatie hebben ze knap verteerd. Dat ze nu meedingen naar een prijs geeft aan dat er kwaliteit in de groep steekt. Stevens, Schoofs en de broers Yavuz geven de ploeg kleur. Dit Mol is voor mij een aangename verrassing."

Honkvast

De 29-jarige werdediger zit volgende week tegen Hoboken een rode strafdag uit. "Ik trok tegen Sint-Lenaarts aan de noodrem. Dit is mijn tweede seizoen als laatste verdediger. In die positie sta je bloot aan risico's. Het was niet mijn eerste uitsluiting. Geen vuile truukjes. Ik schoffel niemand onderuit. Soms heb je geen andere keuze."

De stopper is een geboren en getogen Duffelaar. "Nooit speelde ik voor een andere club. Ik voel me hier goed. Verre verplaatsingen zijn niet aan mij besteed. Sommige van mijn ploegmaats zitten wekelijks uren in de auto. Dat is echt niets voor mij."

Nu in het nieuws