"Periodetitel komt in zicht"

Blessure hield Didier Moreas enkele weken uit elf van nummer twee uit eerste provinciale

Annelies Frederickx

BR>

MOL -

Met de komst van FC Duffel krijgt SV Mol vanavond weer een zware kluif voorgeschoteld. Maar toch gelooft iedereen in een goede afloop. De blauw-witten willen absoluut ongeslagen blijven, terwijl Duffel ongetwijfeld de stunt van vorige week - winst tegen Wuustwezel - wil herhalen.

Match van de week

SV Mol - FC Duffel

De winst op Nieuwmoer, gecombineerd met het puntenverlies van de grootste concurrenten, bracht Mol weer volop in de race voor de eerste periodetitel.

Aanvankelijk wilde niemand daarover praten, maar nu is het stilaan hét gespreksonderwerp aan het worden. Zo ook bij Didier Moreas, die rotsvast gelooft in de Molse kansen.

"Na die drie gelijke spelen op rij sloop er even wat twijfel in de groep, maar nu heeft iedereen weer hetzelfde doel voor ogen. Eigenlijk moest er niets in Mol en dit zou dan ook al een groot succes zijn.

We gaan er dan ook voor, al hebben we het lot niet meer in eigen handen. Volgende week is het evenwel Ranst - Wuustwezel en dat kan in onze kaart spelen."

"Na die drie gelijke spelen op rij sloop er even wat twijfel in de groep, maar nu heeft iedereen weer hetzelfde doel voor ogen."

Didier Moreas

De Limburgse middenvelder zag zijn competitiebegin de mist ingaan door een blessure, maar nu staat hij er weer.

"Ik ben op een rare manier geblesseerd geraakt, waardoor ik vaak langs de kant moest blijven. Een overbelaste spier speelde mij parten en hoe dat kwam, weet ik nog steeds niet.

Als laatstejaarsstudent regentaat lichamelijke opvoeding ben ik dag in dag uit met sport en mijn conditie bezig en die overbelasting kwam dan ook erg ongelegen.

Daarenboven draaide het bij Mol perfect en was het erg moeilijk om een basisplaats op te eisen. Ik was dan ook tevreden met een zitje op de bank, maar sinds twee weken ben ik weer volledig in orde en nu verdien ik wel een vaste plaats."

Didier Moreas is door zijn komst naar Mol een ware

kilometervreter

geworden, maar dat stoort hem niet.

"Ik moet steeds pendelen tussen Tongeren, Hasselt en Mol, maar dat neem ik er graag bij. Per week leg ik duizend kilometer af, maar het blijft allemaal goed combineerbaar. Als ik nu nog een basisplaats kan veroveren, komt alles goed.

De eerste prioriteit is evenwel winnen van Duffel en dat is weer een hele opdracht. De bezoekers staan goed geklasseerd, al zijn ze mij totaal onbekend. Wij worden wel telkens tot in de details ingelicht door de trainer en dat helpt. Het niveau in eerste valt trouwens dik mee."

Steekkaart

Naam:

Didier Moreas.

Geboortedatum:

5 september 1978.

Woonplaats:

Tongeren.

Beroep:

Student.

Vriendin:

Kim.

Favoriete Belgische club:

Club Brugge.

Favoriete buitenlandse club:

Barcelona.

Favoriete speler:

Rivaldo.

Welke sport beoefen je nog:

Zowat alle balsporten op school.

Waar kijk je naar op TV:

Voetbal en Friends (VT4).

Ultieme droom:

Profvoetballer worden.

"We moeten bescheiden blijven"

MOL -

SV Mol is als enige ploeg in eerste provinciale nog ongeslagen en dat wil men ook na vanavond zo houden.

De resultaten van de laatste weken en maanden staan in schril contrast met die van de vorige jaren. Bij Mol kan er dus stilaan weer gesproken worden over hoogconjunctuur.

Voorzitter Urbain Verbruggen wil het zo ver nog niet drijven en blijft erg rustig bij al deze successen. "We moeten vooral bescheiden blijven", aldus de Molse president.

"Het als ploeg kunnen en het dan ook nog doen, is niet altijd evident en daarenboven speelt de factor geluk een grote rol. Bij Mol viel het met betrekking tot die drie pijlers de laatste weken wel enorm mee, want alles loopt werkelijk gesmeerd."

Uit verband spelen

"Onze trainer neemt zijn vak erg au serieux, want hij is niet alleen bezig met voetbal op het veld, maar ook in het hoofd. Ik ga er dan ook vanuit dat we vandaag winnen en elk punt dat we sprokkelen, is mooi meegenomen.

Duffel beschikt over een sterke verdediging, maar met de nodige druk is die zeker uit verband te spelen. De eerste periodetitel ligt trouwens nog steeds binnen handbereik, vooral nu onze concurrenten wat punten beginnen te laten liggen. We moeten dan natuurlijk wel zelf winnen."

Nu in het nieuws