"Ook ik ben momenteel het noorden kwijt"

Bruno Versavel verzoop jongste weken met Geel maar voorspelt beterschap

Bart Obbels

BR>

GEEL -

Geel heeft de ondankbare taak morgen op bezoek te moeten bij een geprikkeld Anderlecht. Geel kampt na het beschamende bekerverlies tegen derdeklasser Bergen en het ontslag van voorzitter Vic Keersmaekers met een identiteitscrisis, maar pompt zichzelf vol moed. "De druk ligt bij Anderlecht", zegt ex-Anderlecht-vedette Bruno Versavel.

Anderlecht - GeelZondag 20u

Gazet van Antwerpen: Uit de beker gewipt door een derdeklasser. Hoe kon dat gebeuren?

Bruno Versavel:

Ik snap het ook niet. Ik vrees dat iedereen met een schuldgevoel op het veld stond. We wilden iets rechtzetten om de voorzitter terug te halen, maar de crisis zat in ons kopke en we voetbalden zonder vertrouwen.

Tijdens de degelijke seizoenstart trok heel de ploeg zich op aan een stevig middenveld, maar dat stond tegen Moeskroen en Bergen nergens meer.

Ik weet dat ik ondermaats presteerde. Ook ik ben momenteel het noorden kwijt. Ik ben daarom heel

lastig

op mezelf. Ik trainde begin deze week niet wegens een voetblessure. Dat kwam me enigszins goed uit. Ik kon met mezelf bezig zijn. Hoe dikwijls zei ik niet

Bruno, je kan veel beter

? Ik ben ambitieus en eis van mezelf dat het beter wordt. Maar ik besef ook dat ik niet alleen het verschil kan maken. Dat kon in tweede klasse bij Herentals maar niet op dit niveau. Hier dribbel je geen zes spelers om vervolgens te scoren. Op dit niveau wordt een speler tactisch bestudeerd.

Vermoeidheid bij de spelers, onrust wegens versterking die op komst is, gebrek aan scorend vermogen, een voorzitter die opstapt. Hoe geraakt Geel hier uit?

Door te bezinnen en op de eigen borst te slaan. Die vermoeidheid zit niet in de benen, maar in het hoofd. Versterking brengt geen onrust als de speler een meerwaarde geeft aan de ploeg, maar de voorbije maanden werden te veel namen geciteerd. Asselman blijkt financieel dan toch niet haalbaar en dat is jammer want je hoopt een beetje op jongens die het niveau naar omhoog halen. Het heeft geen zin te wachten op versterking. Ik geloof in deze groep als collectief sterk geheel. Er is nog niks gebeurd hé. Tegen rechtstreekse concurrenten als Beveren moet Geel het behoud afdwingen. Als we straks als derde laatste finishen, is ons seizoen geslaagd. Hoger mag je de lat niet leggen. Wij zijn geen profs. De meeste spelers hebben nog een job. Op karakter kan je toch ook iets bereiken. Dat bewezen we tegen Genk.

"Anderlecht is altijd mijn ploeg gebleven."

Bruno Versavel

Dan is het geen ramp als Geel morgen in Anderlecht opnieuw onderuitgaat?

We hebben in het Vanden Stock-stadion niets te verliezen. Anderlecht, dat staat voor andere middelen dan Geel. Niemand mag eisen dat we daar brokken maken. Niettemin moeten we in onszelf geloven, dan is er veel mogelijk. Ik meen overigens dat de druk bij de thuisploeg ligt na het bekerverlies tegen Ingelmunster en de nipte winst tegen Bologna. Die match moet nog in de benen zitten.

Versavel terug in het Anderlecht-stadion. Een droom?

Ik kende er een mooie tijd. Ik was einde contract toen Perugia me drie jaar geleden een som bood die Anderlecht niet kon betalen. Let wel, ik wilde blijven in het Astridpark als mijn contract voor minstens drie jaar werd verlengd. Dat ging niet. Niettemin is Anderlecht altijd mijn ploeg gebleven. Wat mij betreft, mag het de resterende competitiematchen winnen. Behalve de twee tegen Geel, natuurlijk.

Nu in het nieuws