"Hopelijk kunnen we iets forceren"

Sint-Lenaarts - Veerle

K.V.H.

BR>

LAAKDAL -

Na acht competitiedagen blijft Veerle nog steeds helemaal onderaan bengelen zonder ook maar één enkel punt. Niet te verwonderen dat sommige supporters het al lieten afweten.

Kassier Roger Tessens verkocht vorige zondag tegen Edegem heel wat minder tickets dan op de openingsspeeldag tegen Nieuwmoer. Het trainersduo Ludo Belmans - Gilbert Vanderlinden doet er nochtans alles aan om de negatieve spiraal om te buigen.

Heel sportief Veerle snakt naar een gunstige kentering en puntengewin. Of die er tegen Sint-Lenaarts zullen komen, weten we pas vanavond met zekerheid.

Middenvelder Gino Stijnen geeft in elk geval de hoop op een ommekeer nog niet op. "Nul op vierentwintig is erg, heel erg", legt Gino uit. Stijnen verliet vier jaar geleden zijn moederclub Veerle om achtereenvolgens zijn tenten op te slaan bij Netezonen, Beerzel en nogmaals Netezonen. Dit seizoen keerde hij terug naar de oude stal.

"Ik heb het persoonlijk nog nooit meegemaakt. Maar in Veerle is knokken om het hoofd boven water te houden niet nieuw. Vorige competitie zat de club in een gelijkaardige situatie en konden ze na de winterstop met succes een felle remonte inzetten. Maar of dit ieder jaar zal lukken, blijft een open vraag."

Avondwedstrijd

"Mogelijk schijnt zaterdagavond het licht in de duisternis op Sint-Lenaarts. Voor de meeste spelers is het spelen van een avondwedstrijd iets nieuws. Ikzelf maakte dat al eens met Veerle mee op Oosterzonen. Het is heel anders voetballen dan 's namiddags.

Hopelijk kunnen we iets forceren. De voorbije dagen werd op training gretig geoefend en van een malaise in de spelersgroep is absoluut geen sprake. De kopjes staan allemaal in dezelfde, goede richting. Iedereen wil er het beste van maken.

Het zou best kunnen dat het gereputeerde Sint-Lenaarts ons onderschat en dat wij voor een stunt kunnen zorgen. Want vroeg of laat moet dat toch eens gebeuren. Dit kan niet blijven duren.

Veerle speelde dit seizoen op verplaatsing gewoonlijk beter dan voor eigen volk. Hoe dat komt, weet ik niet. Het heeft niets met stress te maken. Ik denk dat het louter toevallig is.

Op Ranst en Antonia verloren we onverdiend. Op Sint-Lenaarts wacht ons ongetwijfeld een zware dobber. Het is een degelijke ploeg met kleppers als Kurt Gessner, John De Busser en Bas de Kok (ex-Herentals).

Maar in voetbal blijft alles mogelijk. Indien Sint-Lenaarts ons onderschat en wij zijn in goede doen, dan kunnen we misschien iets meepakken. Ondanks alles mogen we niet wanhopen, want vorig seizoen bedroeg de kloof met de dichtste concurrent op een gegeven ogenblik zelfs negen punten. En toen lukte het ook. Het kwam allemaal nog goed."

Steekkaart

Naam:

Gino Stijnen.

Geboortedatum:

20.01.1974.

Woonplaats:

Veerle-Laakdal.

Werk:

Lasser bij bussen Van Hool in Koningshooikt.

Burgerlijke stand:

Ongehuwd. Ik woon bij mijn ouders.

Positie:

Middenvelder.

Auto:

Renault 21.

Hobby:

Voetbal.

Muzikale voorkeur:

Bryan Adams.

Favoriete radiozender:

Donna.

Favoriet TV-programma:

Friends (VT4).

Geliefkoosd gerecht:

Steppegras.

Nu in het nieuws