David Henderickx werkt in stilte aan terugkeer

AC Olen

R.P.

BR>

SINT-JOZEF OLEN -

Wat het jaar van zijn definitieve doorbraak moest worden, draaide voor David Henderickx, de 22-jarige Olense middenvelder, haast uit tot een catastrofe. "Ik werd pas wakker in het ziekenhuis", herinnert David zich enkel de bijna dramatische val. Niet op het voetbalveld maar tijdens de dagdagelijkse werkuren loerde het noodlot genadeloos om de hoek. Gelukkig zijn intussen de wonden flink geheeld, maar de twijfel of David ooit nog terug voetballer kan worden, blijft voorlopig knagen.

Terwijl zijn teamgenoten van het ene succes naar het andere walsen, werkt David Henderickx in alle stilte aan de verhoopte terugkeer. "Het loopt prima", lacht het Olense jeugdproduct. "Volgens de dokter verloopt het herstel prima en de dagelijkse bezoekjes aan de kinesist moeten nog meer vooruitgang mogelijk maken. Na nieuwjaar mag ik de training misschien weer hervatten."

Of het ooit daadwerkelijk ook zo ver komt, durft David nog niet voorspellen, maar aan een gebrek aan enthousiasme zal het niet liggen. "Ik moet helemaal opnieuw beginnen terugvechten en dan maar hopen", schetst David het voor de hand liggende scenario. "Ik zal er in ieder geval alles voor doen. Ik wil dat graag voor de club opbrengen. Ik heb er altijd gevoetbald en mijn hart ligt daar. Maar momenteel wil ik geen valse hoop koesteren, want de teleurstelling zal achteraf te groot zijn."

Terugval

Dat zijn ploegmaats ook zonder hem, tot op heden een haast foutloos parcours aflegden, verbaast David nauwelijks. "Ik hoop in elk geval dat zij de huidige lijn verder kunnen doortrekken, al blijft een terugval wel mogelijk. De huidige leiderspositie had niemand verwacht. Veegeet niet dat wij nieuwkomer zijn in de reeks. Maar de sfeer binnen de groep is uitstekend en de gerealiseerde transfers blijken allemaal meevallers. Wekelijks volg ik de prestaties nog op de voet en na de match steek ik mijn kop binnen. De jongens laten mij zeker niet vallen en dat doet heel veel deugd."

Nu in het nieuws