"Liever thuis gespeeld"

WESTERLO -

VC Westerlo werd voor de 1/8 finales van de Beker van België aan Standard gekoppeld. In het Kuipke stonden de Rouches alleen bovenaan het voorkeurlijstje van Benoit Thans. Trainer Jan Ceulemans droomde van Ingelmunster al wilde hij dat niet nadrukkelijk zeggen.

B.O.

BR>"Ik ben blij dat mijn ex-club met Racing Genk opnieuw een topclub ontmoet", zei hij. "Ik meen dan ze tevreden zijn. Het maakte me niet uit wie onze opponent werd. Ik hoopte alleen op een thuiswedstrijd en dat kregen we dus niet. Een nadeel want een bekerwedstrijd wordt vaak gedragen door de sfeer van het moment. Door de nivellering van het voetbal in eerste klasse zit het verschil tussen twee ploegen vaak in zulke details. Wat die entourage betreft, zitten we goed in het Kuipke, maar dat geldt ook voor Standard in Sclessin. Het is niet eenvoudig in deze heksenketel te gaan winnen.

Maar dat zijn zorgen voor later. Bekervoetbal primeert overigens niet voor Westerlo. Gaan we een ronde verder, dan is dat mooi meegenomen maar het moet niet. De competitie primeert en daar gaan we ons de komende weken op concentreren. Te beginnen met de thuiswedstrijd vanavond tegen Lokeren. Een partij die we ondanks het feit dat Brogno en Schaessens geschorst zijn, willen winnen."

Nu in het nieuws