Veldlopers in startblokken

Veldlopen

P.M.

BR>

ANTWERPEN -

Volgende week begint het nationale veldloopseizoen. In de provincie Antwerpen worden van november tot maart niet minder dan drieëntwintig veldlopen georganiseerd. Samen met de finale van de CrossCup in Mol, de vijftien wedstrijden van het Antwerpse Handelsverbond, de meer dan twintig veldlopen van de AVVV-vriendenclubs en de schoolsportorganisaties vormt dat een indrukwekkende brok wintersport.

AC Lierse opent traditioneel op zondag zeven november met de Grote Prijs van Grobbendonk. Verder volgen de elf-novemberprijs van DIVA in Hazewinkel, de veldloop van Bonheiden AK, de Grote Prijzen van Duffel AC, de dubbelcross van AC Lierse in Koningshooikt en Kessel, de veldloop van Sparta Bornem en de veldlooptweedaagse van AV Zuiderkempen in Booischot. De atleten die verder kijken dan de grenzen van de eigen regio, kunnen reeds op zondag één november aan de slag in de vijfde Antwerp Grand Prix in het Park Sorghvliedt in Hoboken.

Finale Belgische Crosscup

De hoogtepunten van het provinciale veldloopseizoen zijn de Grote Prijzen van Duffel, de cross van Sparta Bornem en de provinciale kampioenschappen voor mannen en vrouwen in Kessel en Arendonk, allemaal organisaties die meer dan duizend atleten op de been brengen. Ook de organisatoren van de veldloop van Bonheiden werken zich met een sterk deelnemersveld in de kijker. Vabco Mol zorgt op 20 februari met de finale van de Belgische CrossCup voor een nationale blikvanger.

Nog even herinneren dat de Antwerpenaars Anja Smolders, Hans Janssens, Xenia Luxem en Bert Geens als Belgisch kampioen aan het nieuwe seizoen beginnen.