spme regio kort B12 stuk 04

F Autosport

L.C.

BR>

Paul Verheyden

is terug thuis van de woestijnrally van Egypte. De Waverse putboorder eindigde daar als derde Belg. Twee wedstrijddagen van het einde kreeg hij de maximumstraftijd aangesmeerd. Geprikkeld reed Paul in de voorlaatste etappe naar een mooie achtste plaats. In de slotproef werd hij twaalfde. Dit temidden van een internationaal gezelschap van fabriekspiloten. In de totaalstand eindigde hij nog negentiende. Paul start nu zijn voorbereiding op Dakar 2000.

F Judo

Judoclub Leuven

staat in hoogste afdeling na twee wedstrijddagen op de elfde plaats. Leuven verloor afgelopen weekend van favoriet en leider Hooglede en Koersel, maar boekte wel een knappe zege tegen het jonge Eindhout.

In derde C doet

Tervuren

ondertussen nog steeds mee voor de titel.

Merchtem

duidelijk niet. De Brabanders staan samen met

Meise

zonder punten.

In 3D ten slotte kan

Willebroek

, derde met twee punten achterstand, nog steeds meedingen voor de titel. Willebroek klopte Zwijndrecht en moest maar nipt de duimen leggen tegen Vosselaar. De kanaalploeg moet wel op een misstap van de Kempense club rekenen om kampioen te worden en te promoveren.

F Wielrennen

Donderdagavond had in het lokaal van de Brabantse afdeling van de wielrijdersbond het eerste deel plaats van de

aanbesteding van de provinciale kampioenschappen

van volgend jaar. Voor de titelren bij de beloften (weekeinde van 14 mei) haalde Vliegend Wiel Willebringen het met 211.005 frank van Groot Aarschot uit Gelrode (151.000 frank). Vliegend Wiel Schepdaal haalde de organisatie van het Brabants kampioenschap voor juniores (op 21 mei) naar zich toe met een bod van 200.202 frank. Chaumont-Gistoux (180.500 frank) en Pamelse wielerclub (151.002 frank) waren de andere kandidaten. Voor de organisatie van het kampioenschap voor meisjes juniores en nieuwelingen was er geen kandidaat. Volgende dinsdag worden de andere kampioenschappen toegewezen.

Nu in het nieuws