"Druk ligt bij thuisploeg"

Mario Verlinden en Duffel hebben niets te verliezen

Annelies Frederickx Geert Fierens

BR>

DUFFEL, MOL -

De eerste periode nadert stilaan haar ontknoping. Mol kan koploper Ranst nog bijbenen als het tweemaal wint en Ranst wat puntjes laat liggen. De wedstrijd Mol - Duffel is dus van cruciaal belang in de strijd om het eerste eindrondeticket. We blikken even vooruit met Duffel-libero Mario Verlinden en Mol-voorzitter Urbain Verbruggen.

Match van de week Mol - Duffel

De Duffelse libero Mario Verlinden reist met een goed gevoel naar Mol. "We hebben niets te verliezen. We spelen scheidsrechter in de strijd om de eerste periodetitel. Heerlijk vind ik dat. De druk ligt bij Mol, zoveel is duidelijk. Zij kunnen wel beweren van niet maar dan doen ze de waarheid geweld aan."

Verlinden beseft dat Mol een zware brok wordt. "Het is de enige ploeg die nog niet verloor. De degradatie hebben ze knap verteerd. Dat ze nu meedingen naar een prijs geeft aan dat er kwaliteit in de groep steekt. Stevens, Schoofs en de broers Yavuz geven de ploeg kleur. Dit Mol is voor mij een aangename verrassing."

De 29-jarige werdediger zit volgende week tegen Hoboken een rode strafdag uit. "Ik trok tegen Sint-Lenaarts aan de noodrem. Dit is mijn tweede seizoen als laatste verdediger. In die positie sta je bloot aan risico's. Het was niet mijn eerste uitsluiting. Ik gebruik geen vuile truukjes, ik schoffel niemand onderuit. Soms heb je gewoon geen andere keuze."

De stopper is een geboren en getogen Duffelaar. "Nooit speelde ik voor een andere club. Ik voel me hier goed. Verre verplaatsingen zijn niet aan mij besteed. Sommige van mijn ploegmaats zitten wekelijks uren in de auto. Dat is echt niets voor mij."

SV Mol

SV Mol is als enige ploeg in de reeks nog ongeslagen en dat wil men ook zaterdagavond zo houden. De resultaten van de laatste weken en maanden staan in schril contrast met die van de vorige jaren en bij Mol kan er dus stilaan weer gesproken worden van een hoogconjunctuur. Voorzitter Urbain Verbruggen wil het zo ver nog niet drijven en blijft erg rustig bij deze successen.

"We moeten vooral bescheiden blijven", aldus de Molse president. "Het als ploeg kunnen en het dan ook nog doen, is niet altijd evident en daarenboven speelt de factor geluk een grote rol. Bij Mol viel het met betrekking tot die drie pijlers de laatste weken wel enorm mee, want alles loopt werkelijk gesmeerd."

"Onze trainer neemt zijn vak erg au serieux, want hij is niet alleen bezig met voetbal op het veld, maar ook in het hoofd. Ik ga er dan ook vanuit dat we zaterdag winnen en elk punt dat we sprokkelen, is mooi meegenomen. Duffel beschikt over een sterke verdediging, maar met de nodige druk is die zeker uit verband te spelen. De eerste periodetitel ligt trouwens nog steeds binnen handbereik, vooral nu onze concurrenten wat punten laten liggen. We moeten zaterdag dan natuurlijk wel winnen."