"De aanval niet verloochenen"

Rapid Leest

BR>te:

LEEST -

Donderdagavond werd de spelersgroep op de hoogte gebracht van het ontslag van Rudi Smolders. In de loop van donderdag had die nog een laatste gesprek gehad met voorzitter Francis Van Heck maar zijn beslissing was definitief. Voorzitter Van Heck vindt het ontslag een spijtige zaak. "Woensdagavond heeft Rudi Smolders voor het eerst het woord ontslag laten vallen. We hebben daar over gepraat en ik kan u verzekeren dat ik de laatste was om het ontslag te accepteren. We zijn uit elkaar gegaan op basis van wederzijds respect en ik ben blij dat Rapid Leest met Rudi Smolders heeft kunnen werken."

Volgens de voorzitter heeft het ontslag vooral te maken met de klassering. Met vijf punten uit acht wedstrijden ziet het er naar uit dat Rapid Leest een moeilijk seizoen tegemoet gaat. "Rudi had vanzelfsprekend op een betere start gerekend. Daarnaast kon hij nooit met zijn typeploeg spelen door de afwezigheid van El Makrini, de man die het middenveld moet organiseren."

Volgens de laatste berichten zou die zelfs niet meer voetballen dit seizoen. "Ach, iedere ploeg heeft zo zijn problemen en het is gewoon jammer dat Rudi Smolders voor deze oplossing heeft gekozen. Maar nogmaals, we zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan en ik ben er zeker van dat we hem nog zullen terugzien op Rapid Leest."

Ondertussen heeft hulptrainer Leon Van Den Broeck de opdracht gekregen om de ploeg klaar te stomen voor de thuiswedstrijd tegen Kontich dat vorige week nog een 2-7 pandoering te slikken kreeg van Hoboken. Van Den Broeck hoopt dat de spelers niet te veel naar zichzelf gaan kijken maar dat ze in groep zullen reageren op de gebeurtenissen van afgelopen week en dat ze er samen zullen aan werken om er een goed seizoen van te maken.

"De spelers hebben het ontslag aanvaard en maken er geen drama van. Natuurlijk weet ik niet hoe de spelers dit alles ervaren maar ik ben er zeker van dat ik zondag over een gemotiveerd elftal zal kunnen beschikken."

Van Den Broeck start in elk geval met aanvallende intenties. "We gaan ook wat sleutelen aan het systeem maar ik zal de aanval zeker niet verloochenen."

Nu in het nieuws