"We moeten ambitieus blijven"

Nijlen

G.F.

BR>

NIJLEN -

Enkele weken geleden ventileerde doelman Benny Wuyts ongezouten kritiek via de pers. Het zat de Nijlense doelman allemaal wat hoog. De slechte start was er teveel aan. Wuyts was in alle staten. De clubdirigenten kregen er duchtig van langs. "Ik ben ambitieus en heb de beste bedoelingen met de club. Als er iets op mijn lever ligt moet het eraf. En als het goed is zeg ik het ook. Keeperstrainer Luc Crauwels neemt me prima onder handen."

Toeval of niet, sinds de verbale uitbarsting verloor KFC niet meer. "Vier matchen zijn we nu al ongeslagen. De overwinning tegen Leest is van goudwaarde. We hebben een rechtstreeks concurrent teruggeslagen. We hangen stevig in de middenmoot. Die positie moeten we koesteren. Want ons spel is niet slecht, hoor. Het verbaast me dan ook niet dat we nu een 10 op 12 scoorden."

Vanavond kijken de Nijlenaars Antonia in de ogen. "Wellicht is het nu het juiste moment om hen te bekampen. Ze namen een knappe start en verbaasden in de beginfase vriend en vijand. Hun twee laatste verplaatsingen leverden geen punten op. Misschien teren ze iets te veel op doelpuntenmaker Sven Pirot. Ik zag hen nog niet aan het werk. Kurt Van Looveren, tot voor twee jaar bij Nijlen in actie, speelt ook bij Antonia. Hopelijk pakken we opnieuw de volle buit. Want we zijn aan een periode bezig met opdrachten die haalbaar zijn."

Wuyts is net als zijn ploegmaats voorstander van zaterdagavondvoetbal. "Daar twijfel ik geen seconde aan. Je hebt niet alleen de vrije zondag maar ook na de match kan je gezellig een pintje drinken. Winnen op zaterdag, dan is het feest. Het valt dan ook tegen dat we dit seizoen maar zeven thuiswedstrijden bij kunstlicht spelen om de concurrentie met Lierse uit de weg te gaan."

De 31-jarige keeper is gecharmeerd door de snelheid van spits Gino Peeters. "Peeters is één van de vele jongeren in de kern. Door het uitvallen van Roger Bergen, die voor enkele weken naar het buitenland vertrokken is, verscheen hij tegen Hemiksem aan de aftrap. Tsjonge, wat een snelheid kan die jongen ontwikkelen. Ik heb dat nog maar zelden gezien."

Nu in het nieuws