Ranst gaat voor periodetitel

Ranst

J.H./F.K.

BR>

RANST -

Naast Mol is er natuurlijk ook nog een andere en misschien wel grotere kanshebber op de eerste periodetitel, namelijk Ranst. Leider Ranst krijgt dit weekend geen al te moeilijke opdracht voorgeschoteld - uit naar het voorlaatst gerangschikte Sparta - en het kan ook de eerste periodetitel binnenhalen als aan twee voorwaarden voldaan is. Het pakt zelf de volle buit in Zwijndrecht, en daarnaast mag SV Mol niet winnen tegen Duffel waardoor het altijd één zege minder telt dan Ranst.

Sparta zelf geraakt maar niet uit de problemen. De pas herstelde Youssef Khamas moest opnieuw afhaken. In het begin van de week ondervond Khamas alweer pijn aan de hamstring. Donderdag hervatte hij voorzichtig de training maar moest vroegtijdig afhaken.

Karim Bachar trainde de hele week niet. Hij vertoefde met de nationale zaalvoetbalploeg in Hongarije. Karim kwam blessurevrij terug en is dus inzetbaar voor de belangrijke wedstrijd tegen Ranst.

Albert Brijs kreeg voor zijn uitsluiting tegen Nieuwmoer zes weken schorsing. Tegen deze wel erg zware straf heeft het Sparta-bestuur beroep aangetekend. Ook voor de drie weken van Kenneth De Swaef voor zijn uitsluiting tegen Duffel is beroep overwogen.

Sparta wil zo vlug mogelijk weg uit de onderste regioen van het klassement. "Wedstrijden zoals tegen Ranst zijn voor ons niet de makkelijkste om punten te behalen. Al wat we daar kunnen tegen sprokkelen is uiteraard graag meegenomen," stelt hulptrainer Carl De Wilde nuchter.

Nu in het nieuws