"Het wordt een match op het scherp van de snee"

Trainers Luc Cannoot en René Van Gorp verwachten een geladen duel

Kris Tittillion Gustaaf Ceulemans

BR>

TIENEN, HEKELGEM-

Vanavond staat in tweede klasse het Brabantse duel tussen Tienen en Hekelgem op het programma. Naast het feit dat ze provinciegenoten zijn hebben beide ploegen nog meer gemeen. Ze zijn allebei nieuwkomers in tweede klasse en ze bevinden zich dit seizoen in de onderste regionen van het klassement.

Tienen - Hekelgem

Voor het eerst dit seizoen mag Hekelgem het opnemen tegen een ploeg die lager geklasseerd staat. Dankzij de zege tegen Kapellen behaalde Hekelgem zijn eerste drie punten, terwijl de suikerploeg tot nu toe slechts twee gelijke spelen uit de brand sleepte.

"We staan opnieuw voor een

zespuntenmatch

", aldus trainer Luc Cannoot. "Na de voorbije twee wedstrijden staan we mentaal en qua punten een stap vooruit. De jongens zijn, figuurlijk dan toch, 15 cm gegroeid. Dat merk je aan de manier waarop er getraind wordt. Als je bedenkt dat we er gedurende bijna 12O minuten in slagen Mechelen aan de praat te houden, dan kunnen we zonder schrik afreizen naar Tienen. Toch zal het niet van een leien dakje lopen. Tienen is een moeilijk te bespelen ploeg, waarvan je het niveau enigszins kunt vergelijken met dat van Hekelgem. Net zoals bij ons stond het geluk niet altijd aan hun kant. Een aantal keer stonden ze dicht bij de overwinning, maar gingen op het einde van de wedstrijd door onkans de boot in."

De trainer waagt zich niet aan een pronostiek. "We zullen sowieso proberen de drie punten te pakken. Een ongeschreven wet zegt dat een eerste overwinning nooit te lang kan uitblijven. Ervoor zorgen dat Tienen daar nog een weekje moet op wachten, dat is onze taak", besluit Cannoot.

Tienen

Ook Tienen-trainer René Van Gorp neemt het woord

zespuntenmatch

in de mond als we over de wedstrijd van vanavond beginnen. Ter voorbereiding verzamelde hij al de nodige scoutinggegevens.

"In derde afdeling stonden wij niet in dezelfde reeks als Hekelgem, toch sijpelde al heel wat informatie door over deze ploeg. Zij spelen zeer georganiseerd met veel overgave en energie. Stevig in duel en ze geven zich bovendien nooit gewonnen. We zullen zeker moeten oppassen voor de snelle rushes van Walraevens en ook voor Van Gheem die fel is gegroeid. De vrijschoppen van de geroutineerde Van der Deken zorgen ook vaak voor gevaar."

"Ik verwacht een spannende partij op het scherp van de snee. Kleine details kunnen de wedstrijd een beslissende wending geven. Als wij blijvend geconcentreerd en gemotiveerd voetballen denk ik toch dat wij onze eerste overwinning kunnen afdwingen", overweegt de Tiense trainer.

Nu in het nieuws