Kopploegen blijven winnen

Interclub Driebanden

J.R.

BR>

LIER, SCHELLE -

De vijf kopploegen in de nationale interclubcompetitie driebanden hebben op de vijfde speeldag ieder hun wedstrijd met 8-0 gewonnen zodat er bovenaan niets wijzigt in de stand.

Leider Kaba Deurne, met weer een sterke Dick Jaspers (2.631), kwam nooit in problemen tegen KBC Biljartvrienden. Teletronika Schelle kon er tegen hekkensluiter BC De Kempen uit Arendonk een rustig oefenpartijtje van maken met ditmaal Eddy Merckx als beste speler (1.666) voor Caudron, Stroobants en Leppens.

Elite Lier kreeg het voorlaatst geklasseerde BC Lugo Kapellen op bezoek en dat was voor Hans Van Der Wurf meteen een uitstekende kans om nog eens een puntje te sprokkelen tegen Willy Wesenbeek. Na een marathonpartij van 53 beurten wezen de bordjes 42-41 in het voordeel van de Nederlandse clubmecenas. Kurt Ceulemans en de Nederlandse nationale bondscoach voor de jeugd, Christ Vandersmissen, dikten aan tot 6-0 terwijl Raymond Ceulemans amper 25 beurten nodig had tegen Weyenburg om de 8-0 op het bord te krijgen en zo Elite op de vierde plaats te houden. Die plaats moet volgende speeldag (2 november) in Boussu verdedigd worden. Blikvanger daar wordt het duel tussen Blomdahl en Ceulemans.

Mister 100 Coloma Mechelen mag dan het tweede gerangschikte Teletronika ontvangen. Waumans, Peter en Koen Ceulemans en Jef Philipoom kunnen de punten nog altijd goed gebruiken. In Boussu werd er dinsdag niets gehaald tegen Blomdahl, Nelin, De Backer en Forthomme. Nog meegeven dat TBA Turnhout ook al met 8-0 won van Lammeken Gent en dat Kortrijk de enige thuisploeg was, die niet met 8-0 kon winnen. Toch werd het nog vlot 6-2 tegen Kaba Deurne 2 met kopman Jef Gijsels uit Kampenhout.

Nu in het nieuws