Zware klus in Denderhoutem

Racing Mechelen

G.V.S.

BR>

MECHELEN -

De tijd van rust en bezinning is voorbij. De knappe overwinning op Schoten heeft al een nostalgische bijklank gekregen, en de makke prestatie tegen Zottegem moet dringend worden doorgespoeld. Morgen staat immers de loodzware klus tegen het sterke Denderhoutem op het programma.

"Het zal ongetwijfeld een zware opdracht worden. Ik zag Denderhoutem bezig tegen Hoogstraten. Vijfentwintig minuten lang zag ik een imponerende ploeg. Vooral de snelheid van uitvoering en hun technische superioriteit waren verbluffend", aldus Racing-hulptrainer Buelens.

Hugo Buelens, al jarenlang in de schaduw van andere trainers, staat bekend als een enthousiast man met een meer dan gewone voetbalintelligentie. Hij kent Racing als zijn broekzak en verkiest realisme boven zwartgalligheid. Daarom vindt hij het goedkoop om, na het puntenverlies tegen Schoten, paniek te zaaien.

"Sommige mensen zijn wel heel vlug met hun oordeel. Toen belofte Raf Peeters tegen Zottegem werd gewisseld, spraken verschillende mensen van een tactische blunder. Men vergeet er dan wel bij te zeggen dat Raf geblesseerd was. Bovendien hebben wij nagenoeg in elke wedstrijd afwezigen gehad. Wanneer wij een beroep kunnen doen op al onze spelers, zullen het voetballend vermogen en de maturiteit de hoogte in gaan. Het al dan niet voltallig zijn heeft een duidelijke invloed op het resultaat", besloot Buelens.

Racing Mechelen:

Cloots, Bollen, Segers, Laeremans, Scholiers, Conteh, Obuca, Slachmuylders, Poppe, Verstraeten, Verdrengh.

Nu in het nieuws