"Psychologisch een voordeel"

KV Mechelen

R.D.S.

BR>

MECHELEN -

Voor de 1/8ste finales van de beker van België moet KV Mechelen op bezoek bij Lokeren. In Mechelen had iedereen liever een topwedstrijd in eigen huis gezien, maar het lot besliste er anders over.

"Ik had liever een thuiswedstrijd tegen Lierse, RC Genk of Standard gespeeld", zegt Benny Debusschere. "Uit is het altijd moeilijker, maar wij hebben het voordeel dat wij onlangs op Lokeren met 0-2 gingen winnen. Psychologisch is het voor ons en voordeel en dat geeft vertrouwen. Wij mogen de wedstrijd niet onderschatten want Lokeren bewees in de bekermatch tegen Club Brugge dat de ploeg veel in huis heeft. Een bekerwedstrijd is uiteraard iets anders dan een competitiematch, dat hebben de uitslagen vorig weekend bewezen. Anderlecht ging er uit en ook wij hadden het niet gemakkelijk tegen Hekelgem. Het wordt voor ons geen topper en ook geen makkie. Ik noem het een neutrale wedstrijd.

Manager Ivan Buskens had ook liever een topper op eigen bodem gezien. "Sportief is het niet slecht omdat het mogelijk een haalbare kaart wordt. Wij moeten er voor gaan en als KV zich kan kwalificeren dan volgt er misschien de volgende ronde een topper achter de kazerne en dat is dan mooi meegenomen.

Nu in het nieuws