"Ik wil meer zijn dan de dépanneur van dienst"

Nieuwe Beveren-trainer Bert Van Puymbroeck beschouwt zware opdracht vooral als enorme uitdaging

Danny de Trazegnies

BR>

BEVEREN -

Bert Van Puymbroeck zit morgen als trainer van Beveren op de bank nu Stani Gzil na een bijna twee jaar durende samenwerking afhaakte. Gzils voormalige assistent heeft het roer met duidelijke ambities overgenomen. "Ik wil meer zijn dan de

dépanneur

van dienst."

Moeskroen - BeverenZondag 15u

"Ik krijg mijn kans en wil die grijpen." Bert Van Puymbroeck (42) klinkt zelfverzekerd. "Het bestuur heeft me gezegd dat het niet onmiddellijk op zoek gaat naar een andere trainer en dat er pas over enkele weken een evaluatie volgt. Dat is belangrijk. De voorzitter heeft op de eerste training het vertrouwen van het bestuur in mij aan de spelersgroep overgemaakt.

Uiteraard zal het niet gemakkelijk worden. Met amper twee punten uit acht wedstrijden zit Beveren in een benarde situatie, waar het zo snel mogelijk moet zien uit te geraken. De omstandigheden zijn bovendien niet van die aard dat een gunstige kentering voor de hand ligt. Imagbudu, Puglits, Smet en Theunis blijven geblesseerd. Dhont speelde na een lange periode van revalidatie nog maar één volledige wedstrijd. We hebben daarbij ook nog eens twee uitwedstrijden voor de boeg, met al meteen een trip naar Moeskroen waar slechts voor weinig tegenstanders iets te rapen valt. Toch voel ik me er klaar voor. Trouwens, ik beschouw mijn taak vooral als een enorme uitdaging. Niet iedereen krijgt de kans trainer te worden van een eersteklasser."

"Niet iedereen krijgt de kans trainer te worden van een eersteklasser."

Bert Van Puymbroeck

Van Puymbroeck heeft het voordeel dat hij het

huis

door en door kent. In 1990 ging hij op de Freethiel aan de slag als beloftentrainer, onder toenmalig hoofdcoach Johan Boskamp. Enkele jaren later probeerde Van Puymbroeck het zelf even als hoofdtrainer bij de provinciale clubs Temse en Vrasene. In 1995 keerde hij terug naar Beveren. Eerst als assistent van René Desayere, later van Dimitri Davidovic, Barry Hulshoff, Paul Theunis en Stani Gzil.

"Van ieder van hen heb ik geleerd. Met Gzil heb ik twee jaar schitterend samengewerkt", zegt de nieuwe sportieve verantwoordelijke, die na het ontslag van Theunis - in november '97 - al even interim-hoofdtrainer was.

Van Puymbroeck heeft naar eigen zeggen veel respect voor de capaciteiten en gedrevenheid van voorganger Gzil maar is toch van plan Beveren met zijn eigen ideeën over voetbal opnieuw op het goede spoor te zetten.

"Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Ik weet ook tot wat de spelersgroep in staat is. Het komt er in de eerste plaats op aan de rust te laten terugkeren, zowel in als rond de spelersgroep. Op de training is donderdag en vrijdag in ieder geval prima gewerkt, met veel enthousiasme. De groep heeft na de zwakke prestatie van vorige week in de bekermatch in Westerlo de draad weer opgenomen. Dat stemt me hoopvol."

"In Moeskroen zal een ander Beveren te zien zijn dan zondag in Westerlo."

Bert Van Puymbroeck

"Ik weet dat ik voor een uiterst zware opdracht sta en dat de resultaten uiteindelijk bepalend zullen zijn. Maar ik geloof erin, anders had ik de opdracht niet aanvaard. Ik zal er alles aan doen om te slagen. Ik ben ervan overtuigd dat in Moeskroen een ander Beveren te zien zal zijn dan zondag in Westerlo. En ik hoop dat de bal eindelijk ook eens gaat rollen voor Beveren. In dat geval acht ik het zelfs niet uitgesloten dat we zondag al ons eerste succes buitenshuis behalen."

Nu in het nieuws