"We moeten niet wanhopen"

Yves Van Hauter vindt dat RS Haasdonk nog in aanmerking komt voor periodetitel

Dirk Van Bruysel

BR>

HAASDONK -

De nederlaag op het veld van Terjoden kwam hard aan bij Red Star Haasdonk. De twee op negen uit de drie laatste wedstrijden maken dat Haasdonk de eerste periodetitel nu wel mag vergeten. Een uitschuiver tegen Lebeke kunnen zij zich niet veroorloven.

RS Haasdonk

"Het is inderdaad tijd om ons te herpakken maar of Lebeke daar echt de ideale ploeg voor is, betwijfel ik. Volgens mij komen zij net als Destelbergen en Oostakker naar Haasdonk met de idee een gelijkspel uit de brand te slepen. Optornen tegen een gesloten verdediging tegen een ploeg die 'lange ballen, snel thuis predikt' is niet meteen de specialiteit van Haasdonk", weet Yves Van Hauter.

De kapitein van de rood-gele formatie beseft ook wel dat de kansen op een eerste periodetitel een stevige deuk hebben gekregen. Maar hij weigert zich neer te leggen zolang het verlies niet mathematisch vaststaat.

"Ik weiger mijn hoofd neer te laten hangen. Wie zegt dat Nieuwkerken in Destelbergen geen slippertje maakt. Ik ben me er uiteraard wel van bewust dat wij de volle buit moeten thuishouden. Hoe we dat gaan doen is de vraag. Onze enige mogelijkheid is beweeglijk voetbal te brengen maar op ons klein veld is dat niet eenvoudig. Op zulke momenten missen wij Herve Van Overtvelt. Zijn voetbalvernuft kan in zulke wedstrijden van goudwaarde zijn."

Ondanks de mindere uitslagen ziet Van Hauter hierin geen reden om te denken dat de kaars van Haasdonk stilaan uitdooft. "In Terjoden speelden wij een nagenoeg perfecte wedstrijd. Twee foutjes werden evenwel cash betaald. Wat dat betreft zitten we momenteel zowat in hetzelfde schuitje dan vorig jaar."

"Ook nu scoren we moeilijk en slikken we te snel een doelpunt. Maar van een inzinking zou ik niet durven spreken. Zowel tijdens de wedstrijden als op training is niemand voetbalmoe. Zolang de scherpte op training er is moeten we niet wanhopen."

Anti-voetbal

"Laat Lebeke naar hier komen met dezelfde ingesteldheid als bijvoorbeeld Opstal. Opstal was tot nu toe de enige ploeg die hier vrank en vrij zijn kans ging. Zij lieten ons in de eerste helft alle hoeken van het terrein zien maar incasseerden nadien wel vijf doelpunten. Hiermee is meteen het bewijs geleverd dat elke ploeg die Haasdonk met open vizier wil bekampen te pakken is."

"Een tegenstrever die ons met anti-voetbal komt bekampen maakt het ons moeilijk. Buitenshuis zullen we daardoor misschien meer ruimte krijgen maar dat neemt niet weg dat we ook onze eigen supporters geen oerdegelijk voetbal en overwinningen moeten aanbieden. Te beginnen morgen tegen Lebeke."

Nu in het nieuws