Temse kan rekening vereffenen

KSV Temse

D.V.B.

BR>

TEMSE -

Op het veld van Brakel bevestigde Temse zijn goede prestatie van tegen Nieuwkerken. Morgen krijgen zij met hekkensluiter Oosterzele een oude bekende over de vloer. Een ploeg waarmee Temse nog een eitje te pellen heeft.

Twee seizoenen geleden vochten beiden om een ticket naar bevordering. Alhoewel Temse er toen met kop en schouders bovenuit stak, was het Oosterzele dat vorig seizoen van het nationaal voetbal mocht proeven. Het avontuur duurde amper tien maanden en momenteel lijkt Oosterzele nog niet van de degradatieschok bekomen.

"Toch moeten we aandachtig blijven", vindt Cor Van de Velde. "Oosterzele had de voorbije maanden misschien pech. Wie zal het zeggen? Feit is dat wij momenteel een goede periode beleven. Tegen Nieuwkerken gingen de drie punten ten onrechte naar de thuisploeg en tegen Brakel speelden wij zowat onze sterkste partij sinds lang."

"Momenteel zitten we heel dicht bij onze beste vorm. En zeggen dat ik met Van der Linden, Cooman en Caluwe nog drie klasbakken in de ziekenboeg heb. Maar laten we daar nu niet over beginnen zeuren. Eerst en vooral wisten we nog voor de eerste competitiematch al dat dit Temse geen superploeg is. Het bestuur heeft bewust de tering naar de nering gezet en geopteerd voor de jeugd."

"Na anderhalve maand competitie durf ik stellen dat de integratie van onze jongeren prima verloopt. Noch ik, noch de bestuurslui zetten momenteel extra druk op ons jonge team. Het bestuur wist waar ze aan begonnen. Met veelal jongens die elders weinig of niet aan de bak kwamen, zetten we nu niet onaardige resultaten neer."

"Binnen enkele weken zullen we al zien hoe ver we met dit materiaal kunnen springen. Een plaatsje in de eindronde moet kunnen. Maar dan moeten we komende zaterdag eerst en vooral voorbij Oosterzele geraken."

Nu in het nieuws