"We weten waar we voor staan"

Nieuwkerken

W.M.

BR>

NIEUWKERKEN -

Als Nieuwkerken zondag de verplaatsing naar Destelbergen winnend afsluit, en het resultaat van het rechtstreekse duel tussen naaste achtervolgers Aalst en Meulestede meevalt, steekt het meteen de eerste periodetitel op zak. Van euforie is evenwel nog geen sprake.

"Destelbergen is een niet te onderschatten ploeg", waarschuwt trainer Ronny Martens. Hij baseert zich daarvoor op de scoutingrapporten die hij over de nieuwkomer in eerste provinciale ontving. "Het wordt geen gemakkelijke partij en we moeten ze aanpakken alsof het om een wedstrijd tegen Temse gaat."

Martens moet twee basisspelers, Mariman en Pierssens, missen, maar heeft vertrouwen in hun vervangers. "Vorige week hebben ze het uitstekend gedaan. Jurgen Dullaert speelde een knappe partij op de linkerflank."

Aan vier op zes heeft de blauw-witte garde genoeg voor de periodetitel. Als Aalst en Meulestede tegen elkaar gelijkspelen, betekent een driepunter dat de zaak al beklonken is. Is dat niet het geval, dan hebben beide achtervolgers nog moeilijke wedstrijden de week nadien: Meulestede trekt naar Olsa Brakel, Aalst ontvangt Haasdonk. "Onze spelers weten alvast waar ze voor staan", besluit Martens.

Nu in het nieuws