"De stunt tegen Club vraagt om bevestiging"

Westerlo - Lokeren

D.D.T.

BR>Zaterdag 20u

LOKEREN -

Zondag behaalde Lokeren zijn eerste grote succes onder de sportieve leiding van Georges Leekens. De Waaslanders kegelden Club Brugge uit de beker. "Een enorme opsteker", zegt Hein Van Haezebrouck, op zijn 35ste ouderdomsdeken in het elftal. "Maar vooral een resultaat dat om bevestiging vraagt in de competitie."

"Na onze teleurstellende prestatie voor eigen publiek tegen KV Mechelen hadden we iets goed te maken", beseft de ex-speler van Harelbeke. "Die kwalificatie deed enorm veel deugd. Lokeren zal uiteraard proberen zo ver mogelijk door te stoten in het bekertornooi maar de competitie krijgt nog altijd absolute voorrang. Het resultaat van zondag tegen Club Brugge mag geen uitschieter zijn. We moeten verder gaan op ons elan en komaf maken met de

ups en downs

. We waren ervan overtuigd dat onze eerste seizoenzege, in Harelbeke, het begin zou zijn van een positieve reeks. Dat was fout gedacht, één speeldag later bakten we er helemaal niets van tegen Mechelen. Die geschiedenis mag zich deze keer niet herhalen. Onze knappe verrichting tegen Club mag niet gevolgd worden door een afknapper in Westerlo. Geen makkelijk kwarwei, de spelers van Jan Ceulemans lieten thuis nog maar weinig liggen voor de tegenstander. Iedereen zal zich dubbel moeten plooien om in Westerlo het positieve resultaat van het bekertreffen met Brugge te bevestigen."

Hein Van Haezebrouck - na negen jaar Harelbeke aan zijn tweede seizoen bezig op Daknam - stelt dus dat een gebrek aan continuïteit Lokeren naar de onderste regionen van de rangschikking leidde.

"Tegen Club hebben we bewezen dat we momenteel een stuk onder onze waarde geklasseerd staan. We moeten er nu maar voor zorgen zo snel mogelijk uit die

kelderverdieping

weg te geraken. Zolang je daar blijft hangen, is de druk groot."

Van Haezebrouck heeft wel al opgemerkt dat het programma van Lokeren de volgende weken niet van de poes is. "Na ons bezoek aan Westerlo komt Gent op bezoek. Vervolgens trekken we naar Genk om dan gastheer te spelen voor Standard. Een zware reeks maar dat mag ons niet afschrikken. We hebben al bewezen beter uit de verf te komen tegen sterkere ploegen dan tegen de zogenaamde zwakkere."

"Misschien word ik hier later wel opgenomen in de trainersstaf."

Hein Van Haezebrouck

Na de breuk met Harelbeke leek Van Haezebrouck even afgeschreven voor het topvoetbal. Sinds zijn transfer naar Lokeren was hij ook vaak geblesseerd. Toch is hij op 35-jarige leeftijd nog een vaste waarde in het basiselftal, ondanks de zware concurrentie in het centrum van de verdediging. Of Hein ook volgend seizoen nog deel uitmaakt van de spelerskern van de Wase club, is geen uitgemaakte zaak.

"Eind dit seizoen ben ik einde contract. Het is in ieder geval mijn bedoeling om in het voetbal te blijven. Ik ben gedreven met het

spelletje

bezig en heb ook een duidelijke visie. Na de jaarwisseling heb ik wellicht een gesprek met het bestuur van Lokeren. Een opname in de trainersstaf behoort zeker tot de mogelijkheden. Dat zijn zorgen voor morgen. Op het veld gaat het wat mij betreft nog behoorlijk goed.

Tegen Brugge konden we voor de eerste keer onder Leekens achterin de nul op het bord houden. In Westerlo moeten we dat proberen te herhalen."

Nu in het nieuws