"Ik heb het moeilijk gehad"

E. Aalst

G.B.

BR>

AALST-

Met Predrag Filipovic van de Joegoslavische topclub Obilic Belgrado realiseerde Eendracht Aalst een toptransfer. De 24-jarige Montenegrijn, die vorig seizoen met Obilic in de voorronde van de Champions League tegen Bayern München speelde, verkoos Aalst boven de Nederlandse grootheid Feyenoord.

"Er was inderdaad belangstelling van Feyenoord, maar ik koos voor Aalst omdat ik het eerst wil waarmaken op kleine schaal. Ik wil immers nog wat rijpen als voetballer om later de sprong te maken naar een topclub", vertelt Filipovic.

"Normaal was ik voor Aalst onbetaalbaar geweest, maar door de oorlogsomstandigheden kon ik voor een prikje naar het buitenland. Op de Europese ladder moet Aalst beslist onderdoen voor mijn vorige club, maar ik wou absoluut weg uit Joegoslavië omdat het professioneel voetbal zich daar beperkt tot een vijftal clubs. Op uitzondering van de onderlinge duels tussen de topclubs boer je daar als voetballer achteruit."

De eerste maanden bij Aalst moet Filipovic ervaren hebben als een hel. Week na week moest hij immers vanop de bank nagelbijtend toekijken."Ik had het toen inderdaad moeilijk", beaamt de minzame linkerflankspeler. "Niet alleen omdat ik mij moest tevreden stellen met het invallersstatuut maar ook omdat ik heimwee had. Gelukkig werd ik goed opgevangen binnen de club en kon ik bovendien terugvallen op manager Veljkovic, die altijd klaar staat om problemen op te lossen."

Keerpunt

Die nare periode behoort nu tot het verleden. De competitiewedstrijd tegen Anderlecht was het keerpunt. "Ik wist dat mijn beurt ging komen. Door hard te werken op training en goed te spelen met de invallers maakte ik de keuze van de trainer alsmaar moeilijker."

"Na goede invalbeurten tegen Lokeren en Geel kreeg ik tegen Anderlecht uiteindelijk mijn kans. Een kans die ik met beide handen greep want ik weet van mezelf dat ik tegen de titelfavoriet mocht terugblikken op een goede prestatie. Hopelijk blijf ik gespaard van blessures want ik wil die vaste plaats behouden."