"Ik was verrast door het tempo"

Anders Christensen voelt zich goed bij AA Gent maar beseft dat hij nog veel kan leren

Pierre Hellebaut

BR>

GENT -

Anders Nielsen kwam ongeveer vijf jaar geleden naar België. De Deense linkspoot belandde bij Sint-Truiden, vanavond de tegenstander van AA Gent. Nielsen krijgt tegen zijn ex-club wel de versterking van een landgenoot. Sinds juli speelt immers met Anders Christensen een naam- en landgenoot van Anders Nielsen voor AA Gent.

AA Gent

Christensen (22) werd getest door AA Gent en quasi onmiddellijk aangetrokken. Gent legde hem vast voor één jaar met optie. Als rechtervleugelverdediger ontsnapt hij niet aan zijn wekelijkse portie kritiek bij de supporters van AA Gent maar de sympathieke Deen is er zich van bewust dat hij nog moet groeien.

"In Denemarken was ik het weliswaar gewend om dit systeem, met vier op een lijn, te spelen maar dan wel op een lager niveau. Ik speelde er bij Naestved IF in tweede klasse. Dat is vergelijkbaar met de Belgische derde klasse omdat de hoogste afdeling in Denemarken superklasse genoemd wordt. Ik ben hier ook vrij toevallig beland via een goede manager, zonder dat ik ooit gehoord had van Gent of de voetbalclub."

"Of AA Gent een tussenstop in mijn loopbaan wordt, weet ik nog niet. Ik moet eerst nog bewijzen dat ik dit niveau wel aankan. Ik heb een vrij goed kopspel, ben sterk in de duels en heb een behoorlijk loopvermogen maar ik besef dat ik positioneel nog veel kan bijleren. Ik moet mijn ploegmaats nog beter leren aanvoelen."

Lopen

"Het was voor mij zeker een voordeel met Anders Nielsen een landgenoot te treffen in mijn eerste buitenlandse club. Ik begin nu een beetje Nederlands te begrijpen maar ik spreek het natuurlijk nog niet, op een paar woorden na. Maar ik voel me hier heel goed in deze leuke stad."

"In het begin was ik toch verrast door het tempo. In vergelijking met wat ik in Denemarken gewoon was, ligt dat hier behoorlijk hoog. Bij ons bestond de training ook grotendeels uit lopen, terwijl hier alles met de bal gebeurt. Uiteraard vind ik Trond Sollied een goede trainer", bewijst ook Christensen dat voetballers meer van het spelletje zelf houden dan van het pure lopen.