"Er is geen sprake van een malaise"

E. Opstal

K.C.

BR>

BUGGENHOUT -

Ondanks de nipte nederlaag tegen SK Aalst was het niet al kommer en kwel in Opstal. "Voor het eerst heb ik de vitalitiet van vorig jaar terug gevonden", vertelde trainer Jaak Goossens na afloop. Woorden die hij graag en liefst met een overwinning bevestigt ziet tegen Olsa Brakel. Daarvoor rekent de Eendracht-trainer onder meer op Bruno Dooms, die zich steeds volledig inzet.

"Toch bestaan er gemakkelijkere opdrachten dan de scalp van Olsa Brakel te pakken", meent de jongeman die vorig jaar de kleuren van kampioen SK Lebbeke verdedigde. "Brakel zit zowat in hetzelfde schuitje als Opstal. Dit seizoen kunnen zij maar niet het elan vinden waarop vorig jaar werd gespeeld."

Ook Dooms weet niet onmiddelijk waarom het dit jaar minder loopt met Opstal. "Men mag niet overdreven", vindt de technisch vaardige Dooms. "Op de wedstrijd tegen Lebeke na lieten we telkens degelijk voetbal zien. Zondag op Aalst hebben we bijvoorbeeld enorm geknokt om die vroege achterstand weg te werken. We kwamen echter tekort in de zonde van de waarheid."

Ondanks de mindere resultaten is er in Opstal nog geen paniek ontstaan. "Van een malaise is geenszins sprake. Het klopt dat iedereen beter gehoopt had dan de 9 punten uit zeven wedstrijden. We kunnen ons misschien verschuilen achter het ons programma. Toch besef ik dat we het de komende weken tegen de ploegen uit de onderste regionen evenmin onder de markt zullen hebben. Nergens krijg je punten cadeau."

Geen spijt

Ondanks de mindere resultaten laat Dooms bij Opstal zijn talent verder openbloeien. "Ik heb nog lang geen spijt van mij overgang. Behalve de openingsspeeldag op Meldert stond ik telkens aan de aftrap. Als ik kritisch ben kon ik niet altijd tevreden zijn over mezelf. Anderzijds geef ik net als de rest van de groep altijd het beste van mezelf. Zo kunnen we ons na elke wedstrijd weinig verwijten", aldus Dooms die na twee opeenvolgende nederlagen hoopt nog eens een driepunter te pakken.

Nu in het nieuws