"Ik ga me in de kijker spelen"

Geert Vermeire vermoedt dat Schoten niet klaar is voor wedstrijd tegen Hamme

Ivan Elegeert

BR>

SINT-NIKLAAS -

Hét gespreksonderwerp bij Houthandel Vandewalle was deze week natuurlijk de wedstrijd tussen VW Hamme en SC Schoten. Een wedstrijd die in nogal wat opzichten speciaal is. Etienne Vandewalle is ondervoorzitter en co-sponsor van de Wuitens, zijn schoonzoon Geert Vermeire is doelman bij Schoten en werkmakker Wesley De Smet speelt bij VW Hamme. Van intriges gesproken...

VW Hamme - SC Schoten

Geert Vermeire is nog niet zeker dat hij er morgen bij zal zijn. "Op Union moest ik na een halfuurtje naar de kant. Een verrekking. Ik doe zaterdag nog een ultieme test. We zien wel wat het wordt", vertelt Geert, die het na enkele seizoenen Sint-Niklaas nu best naar zijn zin heeft in Schoten.

"Over het verleden wil ik niet meer praten. Het laatste jaar in Sint-Niklaas heeft te veel kapotgemaakt. Ik ben heel tevreden in Schoten. Ik ben er goed aan het seizoen begonnen en heb nadien die lijn kunnen doortrekken. Jammer genoeg werd onze ploeg nadien geteisterd door een hele reeks blessures zodat we nu duidelijk onder onze waarde gerangschikt staan. Ik verwacht echter dat we de ploeg van de tweede ronde zullen worden."

Volgens Vermeire komt de wedstrijd op Hamme te vroeg. "We zijn er allicht nog niet klaar voor. Maar in voetbal weet je natuurlijk nooit. Als ik speel zal ik er natuurlijk alles aan doen om overeind te blijven. In Schoten weten maar weinig mensen dat mijn schoonvader in het Hamse bestuur zit."

"Maar hier in het Waasland praat iedereen erover. Ik ga al dagen met mijn werkmakkers in de clinch. Onder hen zijn enkele grote Hamse supporters, maar ook mijn vriend Wesley De Smet. Iedereen zal zondag dan ook met een vergrootglas naar mij zitten kijken. Ik maak me daar geen zorgen over. Ik speel mijn wedstrijd zoals het moet", vervolgt Geert die tijdens het tussenseizoen ook even als nieuwe Hamse doelman werd genoemd.

Goede sfeer

"Daar is even sprake van geweest maar zelf heb ik daar nooit op aangedrongen. Ik wou mijn schoonvader niet onder druk zetten en in Hamme was men toen al rond met Kris Willequet en Davy Bracke zodat ik naar Schoten trok. Misschien kunnen we volgend jaar de zaak nog eens bekijken. Hamme zou zeker een ploeg zijn die me ligt, een goede sfeer en vlak bij de deur. Mede daardoor zal ik er nu natuurlijk alles aan doen om me in de kijker te spelen", besluit Geert Vermeire.

Nu in het nieuws