"We moeten iets rechtzetten"

SK Sint-Niklaas

I.E.

BR>

SINT-NIKLAAS -

Na de nederlaag op Strombeek staat SK Sint-Niklaas opnieuw met beide voeten op de grond. "Er werd nog heel wat gepraat maar vooral keihard getraind na de wedstrijd van 2 weken geleden. De voorbije week hebben we het iets rustiger gedaan om de spelers met de nodige frisheid aan de wedstrijd van zaterdagavond tegen Zultse te laten beginnen." Met deze woorden vat hulptrainer Marc Fierens de stand van zaken bij Sint-Niklaas samen.

Fierens heeft er goede hoop op. "Iedereen in de groep voelt dat we iets moeten rechtzetten. We waren goed bezig maar op Strombeek speelden we onder onze waarde. Enkele spelers lieten het afweten. We moeten ons nu herpakken want anders dreigen we opnieuw in een grijze zone terecht te komen."

Fierens zelf is voorlopig enkel assistent-trainer bij de Klaasjes. Spelen zit er niet meer in. "Ik was aan het seizoen begonnen om de combinatie speler-hulptrainer waar te maken. Maar ik kreeg opnieuw last met mijn knie. Thomas Ruys nam mijn plaats in. Hij deed het tot nu toe uitstekend. Er was dus geen reden om hem opnieuw naar de kant te halen, ook al is alles bij mij nu opnieuw in orde", vervolgt Fierens.

"Zelf train ik nog wel enkele keren mee met de groep maar spelen, zelfs bij de invallers, doe ik voorlopig niet meer." De taak van Fierens bestaat er dan ook in om samen met Marc Mertens de trainingen te leiden, de selecties op te maken, de wedstrijden voor te bereiden enz...

Scouting

"Ik ken Marc Mertens al vele jaren. We hebben geen geheimen voor elkaar en doen alles samen. Door zijn beroep kan hij zich makkelijk in de namiddag vrij maken en ik leid meestal de avondtrainingen. Maar de beslissingen nemen we samen", vervolgt Fierens die net als Mertens de offensieve aanpak predikt.

"Ik hecht dus ook niet zoveel belang aan scouting van de tegenstrever. De opdracht is eigenlijk voor elke wedstrijd dezelfde: aanvallen op de helft van de tegenstrever door de die zo snel mogelijk vast te zetten. Kijk maar naar wat Ingelmunster vorige zaterdag deed. Daar was ook weinig scouting mee gemoeid", besluit Fierens.

Nu in het nieuws