"Op training lukt alles"

E. Zele

K.C.

BR>

ZELE -

Voor Eendracht Zele breken stilaan beslissende weken aan. De rood-zwart-witten bengelen na zeven wedstrijden helemaal onderaan de rangschikking en lijken nu reeds veroordeeld tot degradatievoetbal. De trainerswissel Steyaert - Murphy bracht alvast niet het gewenste effect.

Het zullen de spelers zijn die voor verandering moeten zorgen. Als zondag tegen Eine de buit op Ter Elst kan worden gehouden en vervolgens positieve resultaten kunnen worden geboekt tegen rechtstreekse concurrenten als Petegem en Destelbergen, komt er ligt aan het einde van de tunnel. Anders dreigt het een donker jaar met nefaste gevolgen te worden. Dat beseft ook Sammy De Smet.

"We hebben dringend nood aan goede resultaten", weet De Smet. "Vorige week tegen leider Nieuwkerken liep het al beter, maar we bleven met lege handen achter en in voetbal gaat het toch om punten? Onze prestatie op Nieuwkerken zorgde toch voor optimisme. We moesten niet echt de wet van de sterkste ondergaan. Het was enkel door een lucky doelpunt dat de Waaslanders de volle buit binnen haalden."

Volgens de verdediger die in de voorbereiding zijn gewrichtsbanden scheurde, liggen de problemen van het slecht spelen van zijn ploeg vooral op mentaal vlak.

"Verdedigend zit alles bijvoorbeeld goed in elkaar. We zitten echter met het idee in het hoofd dat wanneer we een foutje maken de wedstrijd verloren is. Net hetzelfde met de aanvallers, we krijgen voldoende kansen maar vergeten ze af te maken. Dat gaat zich uiteindelijk wreken. Wanneer iemand alleen voor doel verschijnt, komt enkel de gedachte op dat hij kan missen. Op training is die druk er niet en lukt alles."

De Smet wordt sinds Murphy de sportieve touwtjes in handen heeft als flankspeler uitgespeeld. "Een opdracht die me een beetje moeilijk valt omdat ik door mijn zware blessure in de voorbereiding fysieke achterstand ken. Verder ondervind ik nog weinig hinder. Tijd dus om ons eens dubbel te plooien. Na de thuiswedstrijd tegen Eine volgen twee zespuntenwedstrijden. Met een beetje meeval staan we er dan beter voor."