"De subtop mogen we niet ontlopen"

KSK Lebbeke

K.C.

BR>

LEBBEKE -

Op het Konkelgoed heeft men het gevoel dat als er wat beter was omgesprongen met de kansen, de puntenbuit groter zou zijn. De druk op de schouders van de uit blessure teruggekeerde topscorer Frank Eeckhout is dan ook groot. Vorig jaar kon hij in zijn zoektocht naar doelpunten op heel wat afleiding uit de tweede lijn rekenen, maar ook Gabriels, Leo en Wim Van Damme vinden minder vlot de weg naar de touwen.

"De overstap naar bevordering vraagt toch enige aanpassing", zegt Wim Van Damme. "Hoewel onze spelersgroep weinig wijzigingen onderging is het allemaal een beetje anders. Er wordt in nationale inderdaad meer gevoetbald, maar je moet niet denken dat de duels minder hard zijn. Bovendien moet je 90 minuten geconcentreerd blijven. Vorig jaar konden we na een stevige eerste helft een versnelling terugschakelen. Nu moeten we zelfs bij een 2-0 voorsprong op onze hoede blijven."

SK Lebbeke heeft tegenover zijn supporters iets recht te zetten. Vorige week liet het in Willebroek de buit ontglippen, nadat ze hard knokten voor de gelijkmaker. Londerzeel lijkt echter ook geen katje om zonder handscheoenen aan te pakken.

"Londerzeel draait goed mee", kijkt Van Damme in het klassement. "Ik heb het echter al eerder gezegd dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Houden we zondag de drie punten thuis, dan springen we haasje over. We hoeven dus zeker geen schrik te hebben. Wij hopen zonder veel kleerscheuren de heenronde door te komen."

"Een plaats in de subtop mogen we naar mijn mening niet ontlopen. Men heeft trouwens door allerhande blessures het echte SK Lebbeke nog niet gezien. Eens iedereen zijn beste niveau haalt durf ik ons zelfs met de beste ploegen meten", aldus Wim Van Damme die zijn vormcurve in stijgende lijn ziet gaan.

Nu in het nieuws