"Ik ben tevreden als ik mag spelen"

RC Lebbeke

K.C.

BR>

LEBBEKE -

Rapide speelde vorig weekend een partij met twee gezichten. Pas in de tweede helft toonde geel-blauw zich een waardig tegenstander voor Vorselaar. Trainer Baeck denkt er dan ook aan voor het treffen met SK Heist zijn elftal op enkele posities te wijzigen. Zo komt Tahiri zeker aan de aftrap en zal wellicht ook Declercq, die een sterke invalbeurt maakte, aan de aftrap verschijnen.

De jonge Kristof De Nil liet in een rechtstreeks duel met Jean-Marie Abbeels zien heel wat in zijn mars te hebben. "Over mezelf zeggen dat ik goed speelde vindt in nogal moeilijk", reageert de verdediger. "Ik laat dat liever aan anderen over. Een spits als Abbeels heeft uiteraard heel wat ervaring en maakte van het kleinste misstapje gebuik om toe te slaan. Net als de ploeg groeide ik in de wedstrijd. Pas in de tweede helft vond ik echt mijn draai. Al bij al viel het treffen met leider Vorselaar nog mee, al had ik graag dat gelijkspel in handen gehouden."

De 19-jarige De Nil is het bewijs dat jeugdspelers in de nieuwe visie van Rapide Lebbeke een kans krijgen. "In de jeugdrangen werd ik steeds op het middenveld uitgespeeld. Pas toen ik met mijn neus aan het venster van het fanionelftal kwam piepen werd ik een rij achteruit geschoven. Een echte voorkeur heb ik niet. Ik ben al tevreden als ik mag spelen."

Of hij zondag aan de aftrap verschijnt zal ondermeer afhangen van het griepvirus dat ten huize De Nil langskwam. "Het wordt in ieder geval een moeilijke klus. In deze reeks bestaan trouwens geen gemakkelijke opdrachten. Elke wedstrijd moet er tot de laatste snik worden geknokt."

"Daarom durf ik me ook niet uitspreken over waar we dit seizoen gaan eindigen. Het klinkt als een cliché, maar we bekijken het best van wedstrijd tot wedstrijd. Wanneer we iedere week het beste van onszelf geven, kan men ons weinig verwijten. We zullen dan wel zien waar de boot strand."

Nu in het nieuws