"We gaan naar Now or Neverland"

Bas De Voogd bezoekt met RBA vanavond zijn gewezen club en rode lantaarn Gent

Raf Van Breedam

BR>

ANTWERPEN -

"Het zou me niet verbazen als Gent zaterdag Barry Mitchell opstelt." De woorden van Eddy Casteels dinsdagavond na de Europese bekermatch tegen Ovarense. De Racing-coach had het bij het rechte eind. Na de ontgoochelende competitiestart bedankte Gent haar Amerikanen Poerner en Watson. Vanavond treden ze tegen Antwerpen aan met nieuwkomers Muller en Mitchell.

Basketbal

"Bij Gent is nu operatie redding gestart. We zitten vanavond dus in

Now or Neverland

gestart", vertelt Bas De Voogd, vorig jaar zelf nog aan de slag bij de Stroppen.

"Eerder moest coach Dick Lien al de baan ruimen voor André Maes, die vorig seizoen Brother Gent onder zijn leiding had. Maes heeft zich onlangs laten ontvallen, dat hij van de Amerikanen in zijn ploeg minstens 40 punten verwacht. Mitchell en Muller zullen dus zeker geprikkeld zijn."

Afwachten hoe de Gentse ploeg reageert met twee nieuwkomers erbij. Ofwel duurt het even voor de nieuwe spelers goed meedraaien in het team, ofwel is er het plotse schokeffect.

"Van ex-Oostendenaar Mitchell weet ik dat hij al enkele weken meetraint. De aanpassing zou dus wel eens vlot kunnen verlopen. Gent staat alleen op de laatste plaats en heeft dringend punten nodig. En aangezien wij alleen op kop staan, zijn we

the team to beat

, wat voor alle ploegen een extra motivatie is", meent de 26-jarige Nederlander.

"Het verschil tussen Antwerpen en Gent? Hier gaat het er veel professioneler aan toe. Neem nu gewoon de seizoensvoorbereiding in Vittel. De volledige medische staf was meegereisd. Zoiets was bij Gent ondenkbaar. Vorig jaar stond ik wel veel meer op het terrein, gewoon omdat de spelerskern bij Gent veel kleiner was. Of dit me ongelukkig maakt? Zeker niet. Ik beschouw mezelf als een jonge speler die nog heel wat te leren heeft. In dat opzicht is het een luxe om dagelijks tegenover Yves Dupont te staan op training."

"Het verschil tussen Antwerpen en Gent? Hier gaat het er veel professioneler aan toe."

Bas De Voogd

Ten opzichte van vorig jaar onderging Siemens Gent een grondige facelift. Enkel Sierens, Selhorst en een handvol jongeren bleven bij het team, dat volledig uit elkaar viel.

"Dat heeft enkel en alleen te maken met de financiële problemen van de club. Een heleboel jongens heeft nog geld te goed. Ik ben één van hen", besluit De Voogd.

Antwerpen moet het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Gudfinnsson en Lauwerijs. Baert heeft last van een lichte blessure maar zal wel speelklaar zijn.

Nu in het nieuws