"Ooit zal ik ook spelers kunnen kopen"

MECHELEN -

Gunter Jacob maakte deze zomer kennis met de beperkte financiële mogelijkheden van KV. "Ik had nauwelijks een frank te besteden", aldus de 31-jarige trainer. "Makkelijk was dat niet, zeker als je ziet welke spelers Van der Elst mocht halen. Maar dat maakt me niet jaloers. Als trainer moet je je altijd schikken naar de financiën van je club. Per slot van rekening hebben we toch goede spelers kunnen aanwerven. Bovendien hoop ik ooit aankopen te mogen doen.

S.T.

BR>Het gevolg is wél dat we als meest onervaren ploeg tegen het meest geroutineerde elftal van eerste klasse moeten spelen. Dat betekent niet dat we ons eigen aanvallend spel gaan wijzigen. Ik ga geen mannetje opofferen om Degryse te volgen. Hij is heel belangrijk voor hun speelwijze, maar ik vind het te beperkend om één van onze spelers op hem te plakken. We zullen hem gewoon in ons systeem opvangen.

Gelukkig geraakt Elias op tijd fit. Hij is ons Degryse-type. Joao geeft de ploeg de noodzakelijke creatieve impuls. Nee, we geven ons niet gewonnen, ook omdat het verschil in ervaring elke week kleiner wordt."

Nu in het nieuws