"Alles op Sydney als dit meevalt"

Atletiek

R.C.

BR>

CHICAGO -

Gisteren maakte Lieve Slegers vanuit haar stageplaats Albuquerque de trip naar Chicago, waar ze morgenochtend in een zeer sterk bezette marathon wil nagaan of zij nog verder alles op die lange afstand moet zetten in de slotjaren van haar carrière. "Lukt het hier, dan heb ik er geen moeite mee om nog eens alles op de olympische marathon te zetten", klinkt het.

Vijf weken was ze op stage bij Eddy Hellebuyck. Ze nam in de VS deel aan twee wedstrijden, waarvan de laatste in Boston, waar ze vijfde werd over tien kilometer.

"De wedstrijd in Boston gaf me vertrouwen, omdat ik daar de tweede helft helemaal alleen heb gelopen. Zondag is 2u30' mijn richttijd. Dat beschouw ik als de grens voor mijn marathontest. Ik heb geen hazen en richt me niet op bepaalde concurrentes."

Met een prijzenpot van in het totaal 15 miljoen frank (zonder startgelden en bonussen) lokt Chicago heel veel bekend volk. Wereldrecordhouder Ronaldo da Costa - die in eigen land bedreigd werd met een ontvoering en af en toe onderdook - is aangemeld, maar of en in welke vorm hij aantreedt is een vraagteken. Eerder dit jaar werd hij in Londen al anoniem zeventiende. Een greep uit het heel brede topveld: Ondoro Osoro (winnaar 1998), Moses Tanui, Khalid Khannouchi, Sammy Korir en Simon Bor.