De Wilde-Gilmore verdedigen titel

WK baanwielrennen

R.C.

BR>

BERLIJN -

De slotdagen van het WK baan in Berlijn bieden zes finales. Veruit de meest opvallende daarvan is de ploegkoers, zondag vanaf 14.50u. Het duo Etienne De Wilde - Matthew Gilmore verdedigt dag op dag een jaar na het zware ongeval van Gilmore, tijdens de zesdaagse van Herning (Denemarken), zijn titel. Mogelijke tegenstanders: Italië (Martinello - Villa), in 1995 en 1996 wereldkampioen, Spanje (Alzamora - Llaneras), wereldkampioen in 1997, en Zwitserland (Risi - Betschart). Gilmore rijdt vandaag ook de puntenkoers.

Veldlopen

Cross der Jongeren als vooropening

WESTERLO -

In het domein De Beeltjens heeft vandaag de 42ste Cross der Jongeren plaats, de traditionele voorloper van het echte veldloopseizoen. De organisatie richt zich vooral op de recreatieve lopers, maar sommige betere atleten komen hier toch al een eerste keer testen. De start en de aankomst vinden opnieuw in de grote dreef plaats en de looprichting is in vergelijking met vorig jaar omgekeerd. De afstanden en starturen: 14.00u: 100 meter (-6-jarigen); 14.05u: 500 meter (-12-jarigen); 14.10u.: 2.435m; 14.30u: 4.370m; 15.00u: 8.425m; 15.45u: 12.680m. Inschrijven kan in de sporthal van Westerlo nog tot drie kwartier voor elke start. Deelnameprijs: 50 frank (-12 jaar), 80 frank (leden KWB, KAJ en jeugd tot 18), 120 frank (niet-leden).

Geen echte toppers

Volleybal

ANTWERPEN -

De belangrijkste partij van de vijfde speeldag, tussen Maaseik en Antwerpen, werd reeds woensdag afgewerkt wegens de Europese verplichtingen van de Limburgers. In de overige vier partijen lijkt alleen Lennik in staat om de zege thuis te houden. Haasrode deelt momenteel wel de tweede plaats met Roeselare, maar of het de West-Vlamingen het vuur aan de schenen kan leggen, is onwaarschijnlijk.

Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar de wedstrijd Gent - Kieldrecht. De Wase meisjes gingen de jongste twee jaar onderuit bij Gent, zodat de revanchegevoelens van Zmakova en co groot zijn. Nog te melden valt dat dit weekeinde de 32ste finales van de Beker van België worden gespeeld. Vanaf dit stadium treden ook de eerste nationalers in actie.

Handbal

Sasja ontvangt leider

ANTWERPEN -

Sasja ontvangt de ongeslagen leider Neerpelt. In Hoboken heeft men een stuntprestatie nodig en vraagt men zich af waarom dat niet tegen de Limburgers zou kunnen. Olse Merksem staat tegenover een ongetwijfeld sterk gemotiveerd Izegem, dat met doelman Nottebaert een oude bekende naar Antwerpen brengt. Als de punten worden thuis gehouden blijft Olse rustig op plaats drie bengelen. De absolute topper van het weekeinde wordt op het veld van Eynatten gespeeld, waar Hasselt op bezoek komt.

Snooker

Euro-Tour begint

ANTWERPEN -

De stap zetten naar een profbestaan, daarop rekenen de 96 spelers die dit weekend in Geraardsbergen aan de Euro-Tour beginnen. Onder hen uiteraard niet de Belgische profs Geudens en Delsemme, die rechtstreeks in de Main Tour zitten. Patrick's Geraardsbergen opent het Euro Tour-circuit met een volle bezetting, samengesteld uit de beste Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse spelers, van wie 32 een beschermde plaats kregen. Opmerkelijke afwezige is Björn Haneveer, die dit weekeinde de finales van de UK-Tour speelt. Dat is een parallel circuit dat eveneens waarborgen biedt voor een plaats bij de beste 128 spelers in de volgende Main Tour.

Artistiek biljart

Recordjacht geopend

OOSTKAMP -

Rankingleider Walter Bax vertrekt dit weekeinde in Biljartgilde Oostkamp als favoriet in het vierde nationaal rankingtornooi artistiek biljart, waaraan twintig spelers deelnemen. Bax, die de twee vorige tornooien won met knappe scores van 381 en 389, mag vooral tegenstand verwachten van Levert, winnaar van het eerst tornooi, Amando Staes, op zoek naar een betere vorm, nationaal kampioen Jurgen Goris en de outsiders Casales, Vervliet en Adams in de jacht op de recordscore van 402 punten, door Bax zelf begin dit jaar bij elkaar gespeeld.

Hockey

Oefeninterland tegen Frankrijk

OUDERGEM -

De nationale ploeg bereidt zich dit weekeinde verder voor op het tornooi dat in maart in Japan plaats vindt en waar de Belgen een selectie kunnen verdienen voor de Olympische Spelen. In de huidige kern zitten Willems, Van der Gracht en Kinnen van Dragons, Kholopov van Beerschot en de Chaffoy van Herakles. De Belgen spelen zaterdag om 17.30u en zondag om 15.30u telkens op het veld van Oudergem. Zaterdagavond wordt ook bekendgemaakt wie de Gouden Stick krijgt.

Waterpolo

Topper Antwerpen - Moeskroen

ANTWERPEN -

Vanavond krijgt Antwerpen de eerste zware opdracht voorgeschoteld. De Antwerpenaars spelen om 19.30u in het Wezenbergzwembad tegen regerend landskampioen en titelfavoriet Moeskroen. Maccabi speelt vanavond bij Strombeek en hoopt van daar de twee punten te kunnen meebrengen.

Interland België - Duitsland

Cyclobal

GENT -

Van 19 tot 21 november wordt in het Portugese Madeira het WK cyclobal georganiseerd. Om in de beste omstandigheden aan de start te komen, nemen de Belgische geselecteerden het in een laatste oefengalop op tegen Duitsland. Deze interland vindt zondag om 14.00u plaats in sporthal Carlier in Gent.

Nu in het nieuws