"Tegen Nijs is niets te doen"

Vice-wereldkampioen Erwin Vervecken

André Putzeijs

BR>

HERENTALS -

Aan het einde van de vorige winter ontving Erwin Vervecken de vijfde prijs van de Trofee Superprestige. In de komende maanden wil de vice-wereldkampioen van de eliterenners minstens even goed doen. Als daar hier of daar een mooie zege bijkomt, zoals vorig jaar in Overijse, is de naar Herentals verhuisde Lillenaar een tevreden man.

Superprestige veldrijdenZondag in Ruddervoorde

"Ik blijf inderdaad voorzichtig met pronostieken voor de komende maanden", zegt Vervecken. "Ik heb de voorbije drie weken maar al te goed gezien welke richting dit seizoen uitgaat: Sven Nijs is niet te verslaan, hij zal dit seizoen domineren zoals Groenendaal dat twee jaar geleden deed.

Sven heeft talent, blijft rustig, beschikt over een uitstekende techniek, heeft een eerste wegseizoen bij de profs in de benen en is met 23 geen broekvent meer. Hij zal natuurlijk hier en daar wel eens uitglijden, maar hij wordt zondermeer de koning van dit seizoen."

Slechts kruimels voor de anderen, dus?

"Van der Poel is ook al goed bezig, maar hij kan niet aan Sven. En Groenendaal blijft op een lager niveau dan voor twee jaar. Ik heb niet de indruk dat Richard zich

bukt

om alles op het WK in zijn gemeente te zetten. Eens het seizoen bezig, steekt een toprenner zich niet meer weg. Dan wil die uitslagen om

de moral

op te krikken."

"Meestal kom ik in de winter slechts traag op gang. Nu gaat het al vrij goed."

Erwin Vervecken

Die uitslagen wil Vervecken natuurlijk ook. Al was het maar om zijn nieuwe sponsor te plezieren.

"De sponsor is dezelfde, maar ik fiets inderdaad in een nieuw truitje. SEFB, de moederbank van mijn vorige privé-sponsor Espacecard, heet nu

Record Bank

. Dat staat vanaf nu op mijn uitrusting, samen met

Verzekeringen RVS

die co-sponsor worden.

Een hele opluchting. Mijn contract liep in februari 2000 af en ik was bang dat het niet verlengd zou worden. Toen kwamen de Luikenaars plots met een voorstel om me ook de komende twee winters te sponsoren. En bovenop ligt er een optie voor een derde seizoen. Prettig voor iemand van bijna 28. En meteen kan ik op de weg ook rittenkoersen rijden met Pesant Club Liège, dat dezelfde sponsors heeft."

In een nieuwe trui wil een renner zich graag zo snel mogelijk tonen.

"Klopt. Ik ook. Meestal kom ik in de winter slechts traag op gang. Nu gaat het al vrij goed. En

het kopke

staat er ook naar. Ik ga ervoor in elke SP- en WB-cross. Het wereldkampioenschap lijkt deze winter immers een grote loterij, op een totaal vlak parcours met een laatste rechte lijn van meer dan een kilometer. Daar kan je net zo goed eerste als tiende worden. Voor zo'n raadselcross spaar ik me de voorafgaande maanden niet. Vanaf zondag in Ruddervoorde geef ik volgas."

Techniek

Deelnemers:

Mario De Clercq; Bart Wellens; Sven Nijs; Erwin Vervecken; Ben Berden; Tom Vannoppen; Adrie van der Poel; Richard Groenendaal; Maarten Nijland; Marc Janssens; Radomir Simmunek; Jiri Pospisil; Peter Dlask; Tim Johnson; Peter Van Santvliet; Arne Daelmans; Bjorn Rondelez; Geert Vandaele; David Willemsens; Rudy Van de Sompel; Kipcho Volckaerts; David Commeyne; Sven Vanthourenhout; Gerben de Knegt; Kris Wouters; Kris De Vlaeminck; Patrick Bassez; Tim Van Nuffel; Chris Scharmin; Jan Verstraeten; Geert Vandaele; Bjorn Christiaens; Dieter Honraet; Andrew Vancoillie; Harm Bronkhorst.

Starturen:

nieuwelingen 12.30u; juniors 13.30u; Superprestige: 15.00u.

Nu in het nieuws