BK zoekt een toekomst

Rally van de Condroz

BR>

HOEI -

De Condroz-rally is naast een Belgische klassieker ook de finale van het Belgische Kampioenschap. Kris Princen (Renault Maxi Mégane) start daarin als favoriet. Op de verraderlijke wegeltjes - traditioneel spekglad door regen en bietenoogst - moet hij enkel de finish halen. Zelfs als hij vijf plaatsen achter rivaal Pascal Gaban (Citroën Saxo kitcar) eindigt, kroont hij zich tot kampioen. "In principe hoef ik niet hoger dan de derde versnelling te gaan", lacht de Gingelomnaar.

Topfavoriet voor de zege in de rally is Patrick Snijers. Het klinkt nog altijd logisch, al is het van Spa '95 geleden dat de Alkenaar nog een grote Belgische wedstrijd won. Vier jaar en negen maanden zonder sprekend succes in het klassieke drieluik Spa-Ieper-Condroz, het moet Snijers prikkelen. "Hmm, het is inderdaad lang. Maar als ze allemaal zeggen dat ik deze keer favoriet ben, zal dat wel waar zijn, zeker? Ze voorspellen nattigheid en dat zie ik wel zitten. De regen is mijn bondgenoot."

Heeft de rallysport wel tabaksreclame nodig? Je zou gaan twijfelen als je de deelnemerslijst van de Condroz-rally overloopt. Op Loix, Thiry en de Mévius na zijn alle Belgische toppers in Hoei aanwezig. Ook de Nederlandse tenoren komen afgezakt en uit de Franse Antillen stamt Simon Jean-Joseph, een non-vedette uit het wereldkampioenschap. De teammaat van Colin McRae beschikt weliswaar niet over zijn officiële Ford Focus WRC, maar met negen World Rally Cars (WRC's) staat de affiche sowieso garant voor massale belangstelling.

De snelste wagen op de afspraak is de Toyota Corolla WRC uit de ateliers van FutureWorld. De wagen is de beste klantenversie die verkrijgbaar is, inclusief het elektronisch differentieel dat Freddy Loix vorig jaar niet nodig achtte. Kortom: de beste Corolla die ooit op Belgische bodem rondreed.

"Klopt," bevestigt Patrick Snijers. "Dit is nog maar mijn derde rally van het seizoen. Eerst een Subaru Impreza groep A, dan een Impreza WRC en nu een Corolla WRC: altijd opnieuw aanpassen, maar ook telkens weer een stap vooruit."

Nu in het nieuws