"Ik ben niet de eerste de beste"

Filip De Wilde vindt het logisch dat hij weer nummer één van Anderlecht is

Yves Taildeman

BR>

ANDERLECHT -

Anderlecht treurt. Het besef dat het ondanks zijn supermatch tegen Bologna de kwalificatie nog niet kon vastleggen, heeft voor veel slapeloze nachten gezorgd. Eén man straalde wel. Filip De Wilde heeft zijn plaats in het Anderlecht-doel terug. "Mijn reputatie speelt in mijn voordeel", aldus De Wilde.

Gazet van Antwerpen: Met welke gevoelens zat jij na Bologna?

Filip De Wilde:

Eigenlijk was ik redelijk tevreden. Ik had er vertrouwen in, want we speelden bijna met de ploeg van de terugronde van vorig seizoen. Toen kregen we weinig doelpunten tegen. Ik was wel ontgoocheld over dat late tegendoelpunt, maar ik was kansloos. Die schoten van Signori, daar zit nogal wat achter.

Onlangs zei je dat een trainer zijn doelman moet vertrouwen geven en niet constant van doelman moet wisselen. Begrijp je zijn keuze?

De zware nederlaag tegen Ingelmunster zal meegespeeld hebben. Al heeft Geert zich niets te verwijten. Het is ook zo dat de ploeg tijdens de verlengingen is beginnen panikeren. Maar in dit geval kon je daar als doelman niet veel aan doen. Ikzelf was goed bezig op training en in de wedstrijden met de reserven. Ik kreeg in drie matchen geen doelpunt tegen. En mijn reputatie speelt mee. Dat is toch de reden waarom de club mij heeft teruggehaald. Ik ben toch niet de eerste de beste.

"Ik hoop dat ik niet elke match mirakels moet uithalen om te blijven staan."

Filip De Wilde

Je vindt dat je terecht in dat doel staat.

In mijn ogen wel, ja. Normaal gezien was ik begin dit seizoen ook titularis. Door mijn blessure kreeg Geert zijn kans. Mijn toekomst zag er zwart uit. Ik heb geprobeerd de club te verlaten, maar dat bleek niet mogelijk. Doordat ik Europees op de bank had gezeten bij Anderlecht, kon ik bij weinig andere clubs terecht. Dan zat er niets anders op dan die eerste plaats te heroveren.

Je bent meteen weer titularis bij de nationale ploeg.

Dat weet ik niet, ik heb daarover nog geen contact gehad met de bondscoach. Maar zoals het er nu uitziet, sla ik twee vliegen in één klap. Toch denk ik nog niet meteen aan EURO 2000. Ik geniet van elk moment dat ik tussen de palen sta.

De druk op je schouders is groot.

Ik ga ervan uit dat ik niks extra's moet bewijzen. Ik hoop dat ik niet elke match mirakels moet uithalen om te blijven staan.

Vrees je tegen Geel geen herhaling van Ingelmunster?

Die les ligt vers in het geheugen. Als we Bruno Versavel even veel ruimte geven als Vanderdonck, kunnen we weer tegen een onaangename verrassing aanlopen. Elke ploeg verdient respect.

Slotvraagje. Leef je nu mee met Geert De Vlieger?

(Ontwijkend)

Het is pure concurrentie. En we kunnen moeilijk met twee spelen.

Nu in het nieuws