Antwerp krijgt Lierse op bezoek in achtste finales Beker van België

ANTWERPEN -

Aalst - Germinal Beerschot, Standard - Westerlo en Antwerp - Lierse zijn de meest interessante affiches die de loting om de achtste finales van de Beker van België gisteren opleverde. Vooral de Antwerpse streekderby tussen de huidige leider in eerste klasse, Lierse, en de gedoodverfde titelkandidaat in tweede, Antwerp, spreekt tot de verbeelding. Al was het maar omdat Lierse-coach Walter Meeuws er een succesvol Antwerp-verleden op nahoudt. Hij was trainer op de Bosuil tijdens de laatste glorieperiode van rood-wit, begin jaren '90.

Steven Tuyls/Wim Vos

BR>"Het wordt een boeiende, maar ook bijzonder moeilijke wedstrijd voor Lierse", aldus Meeuws. "Antwerp voetbalt vol vertrouwen, krijgt tegen ons de kans om zich nog eens met een eersteklasser te meten en zal supergemotiveerd aan de aftrap komen. Sportief is dit daarom niet echt een meevaller, we hadden beter kunnen treffen. Commercieel is het echter een voltreffer: een derby, veel volk, twee ploegen die aantrekkelijk voetbal brengen. Het wordt een speciale wedstrijd, zoveel is zeker."

Minder enthousiast is Antwerp-ancien Geert Emmerechts. "Wat een tegenvallende loting", zucht hij. "Antwerp had gerekend op een haalbare kaart om door te dringen tot de kwartfinales. Nu schat ik onze kansen op slechts dertig procent. Pas op, we geven ons niet gewonnen. Op de Bosuil spookt het voor topploegen. Antwerp kan ontspannen spelen. De wekelijkse druk van het móeten winnen, valt in de beker weg. Bovendien afficheren we ons graag als een eersteklasser, dus moeten we het tegen Lierse maar laten zien."

"Het weerzien met Walter Meeuws is een pikant detail. Hij maakte van Antwerp destijds een echte

cupfighter

, een kunstje dat hij intussen bij andere clubs overdeed. Ik beschouw hem nog steeds als één van de beste trainers in België. Maar dat neemt niet weg dat ik hem graag voetje zou lichten."

Achtste finales Beker van België

Aalst - Germinal Beerschot

Genk - Ingelmunster (2)

Antwerp (2) - Lierse

Standard - Westerlo

Lokeren - KV Mechelen

Bergen (3) - Lommel

Waregem (4) - AA Gent

Moeskroen - St-Truiden

Datum: weekeinde 18 en 19 december. Bij gelijke stand na 90 minuten twee verlengingen van 15 minuten. Nadien volgen eventueel strafschoppen.

Nu in het nieuws