"Dit weerhoudt me er niet van om er vol tegenaan te gaan"

Gella Vandecaveye één jaar na Villach opnieuw op EK voor landenploegen

BR>

Judo

ISTANBOEL -

Precies één jaar geleden werd de judowereld opgeschrikt door een zwaar ongeval. Op het EK voor landenploegen in het Oostenrijkse Villach kwam Gella Vandecaveye ongelukkig op haar hoofd terecht. Ze werd met een gebroken nekwervel afgevoerd. 's Anderendaags onderging ze in het UZ in Gent een geslaagde operatie.

Dit weekend vindt in Istanboel opnieuw het EK voor landenteams plaats, waaraan een sterk Belgisch vrouwenteam deelneemt. Breekt bij Vandecaveye het angstzweet uit?

"Ach, ik denk er nog wel eens aan terug. Maar als je me zelf niet gezegd had dat ik die middag tegen Von Rekowski op de mat stond, had ik het niet meer geweten. Waarschijnlijk denk ik er zaterdag wel eens aan terug, maar dat zal me er niet van weerhouden om er vol tegenaan te gaan. O ja, ik herinner me dat ik in Villach op kamer 13 sliep. Dat moet nu wel even anders zijn."

Het ongeval heeft geen sporen nagelaten. Ze is dit jaar Europese kampioene en vice-wereldkampioene geworden. Zaterdag wil ze daar nog een titel aan toevoegen.

"We zijn nog nooit Europese kampioene per land geworden, we zullen er alles aan doen om dat nu te realiseren."

Evenmin als vorig jaar vaardigt België een mannenteam af.

Selectie

: -48kg: Ann Simons; -52kg: Inge Clement; -57kg: Marisabel Lomba; -63kg: Gella Vandecaveye; -70kg: Ulla Werbrouck; -78kg: Heidi Rakels; +78kg: Brigitte Olivier.

Nu in het nieuws