Regen zorgt voor noodscenario

Golf Belgacom open

J.HEL.

BR>

HET ZOUTE -

Het zit de Belgacom Open dit jaar echt niet mee. Nadat donderdag regen en wind al voor spelbreker zorgden, werden de organisatoren gisteren met zoveel water geconfronteerd dat onmogelijk kon worden gestart. Sommige greens stonden onder water.

Toen rond het middaguur de hemelsluizen dicht gingen, kon met meer dan drie uur vertraging uiteindelijk worden gestart. Door deze vertraging was het onmogelijk dat alle ploegen voor het donker hun partij konden uitspelen.

Ze zullen vanmorgen starten op de hole waar ze gisteravond eindigden. Daarna wordt, na het maken van de cut, opnieuw gestart op hole één en tien met de stille hoop dat de eerste finaleronde kan worden uitgespeeld.

Tot overmaat van ramp begon het in de namiddag opnieuw te regenen zodat gevreesd werd dat de wedstrijd diende stopgezet. Zover kwam het gelukkig niet.

Van de spelers die hun achttien holes konden rondmaken, zorgde Per-Ulrik Johansson voor een uitstekende prestatie.

"Het was vandaag bijzonder moeilijk. Iedere slag vroeg heel wat concentratie", vertelde de Zweed en voorlopige leider. "Omdat er heel wat backspin op de bal zat, was het aangewezen voorbij de vlag te slagen. Maar dan ook weer niet te ver, want veel vlaggen stonden helemaal achteraan, zodat de kans bestond dat je bal over de green verdween."

Nu in het nieuws