UEFA verlaagt boete Lierse

BRUSSEL -

Het Beroepscomité van de UEFA heeft de boete die Lierse had opgelopen na de thuiswedstrijd tegen Zürich herleidt tot 250.000 frank. Aanvankelijk moest Lierse 575.000 frank betalen. De Kempenaars kregen die boete omdat ze enkele supporters op banken lieten plaatsnemen en niet op aparte zitjes zoals het UEFA-reglement voorschrijft. Lierse draait wel op voor een derde van de procedurekosten, te weten 125.000 frank, zodat de boete uiteindelijk 375.000 frank bedraagt. Geel-zwart legt zich neer bij die beslissing.

Y.T.

BR>

Tottenham Hotspur volgt Koller

ANDERLECHT -

Anderlecht is blijkbaar zeer in trek op de Engelse markt. Gisteren keerden de vijf Engelse scouts voor Glen De Boeck met een positief rapport terug naar hun club. De Boeck wil begin deze week weten waar hij aan toe is. Ook Jan Koller wordt van nabij gevolgd. Donderdag zaten voor hem mensen van Tottenham in de tribune. Ook zij waren vol lof over de Tsjech. Koller liet met Tsjechië al een sterke indruk tegen Schotland.

Toni Brogno: geen neusbreuk

WESTERLO -

Rontgenfoto's wezen uit dat Toni Brogno op de donderdagtraining geen neusbreuk opliep toen hij een bal in het gelaat kreeg. Het gaat gelukkig slechts om een zware kneuzing.

Secretaris Geel geeft ontslag

GEEL -

Na voorzitter Vic Keersmaekers heeft ook secretaris Rudy Laermans zijn ontslag ingediend. De raad van bestuur nam hiervan kennis, doch zal alsnog proberen Laermans te overhalen zijn mening te herzien. Laermans kwam tot zijn beslissing, nadat trainer Put het bestuur verweet teveel inspraak te eisen bij de transfers.

Verstraeten redt Jean Foto

ANDERLECHT -

Opschudding gisteren op de Anderlecht-training.

Jean Foto

, de trouwe 72-jarige huisfotograaf en ballenraper van Anderlecht en de Rode Duivels, viel plots van zijn stokje. Mike Verstraeten bracht

Jeanke

de eerste zorgen toe. Daarna werd de brave man met de 100 weggebracht naar het ziekenhuis. "Ik heb het altijd al gezegd dat ik meer kon dan sjotten", triomfeerde Verstraeten. "De Mike kan alles. Voetjes omhoog, kopke op de zijkant, bloeske open:

no problem, he

. Allez, ik ga van Anderlecht mijne Sinterklaas krijgen."

Dupré blijft bij AA Gent

BRUSSEL -

De 20-jarige Frédéric Dupré heeft zijn contract bij AA Gent met twee jaar verlengd. Het jeugdproduct van AA Gent blijft nu tot 30 juni 2003.

Van Dooren naar B-kern

BRUSSEL -

De directie van voetbalclub Excelsior Moeskroen heeft beslist om belofteninternational Gonzague Van Dooren naar de B-kern te verwijzen. Na lange onderhandelingen, die sinds mei met Moeskroen-trainer Hugo Broos gevoerd werden, heeft Van Dooren beslist zijn contract niet te verlengen bij Moeskroen. Om die reden is de directie van Moeskroen van oordeel dat het zinloos is een speler die de club wil verlaten nog verder op te leiden.

Foutieve afmetingen doelen

BRUSSEL -

Witgoor Dessel diende klacht in tegen Borgworm wegens de niet-reglementaire afmetingen van de doelen. Dessel speelde de wedstrijd onder voorbehoud en bij het Sportcomité bevestigde de scheidsrechter dat de doelen niet conform waren. Ter zitting werd de 4-4 uitslag van de wedstrijd Borgworm - Witgoor Dessel omgezet in een 0-5 forfaitzege en krijgt Borgworm een boete opgelegd van 1.000 bf wegens gebrek aan organisatie.

Denemarken-Israël uitverkocht

KOPENHAGEN -

Tickets voor de barragewedstrijd van Denemarken tegen Israël voor de eindronde van EURO 2000 zijn in een recordtijd uitverkocht. De 20.000 tickets voor de terugwedstrijd van 17 november in Kopenhagen gingen gisteren in 33 minuten de deur uit. De overige tickets voor het 41.752 plaatsen tellende Parken Stadium zijn voorbehouden voor gasten, sponsors en Israëlische supporters. De heenwedstrijd vindt op 13 november in Tel Aviv plaats.

Jan Everse weg bij Sparta

ROTTERDAM -

Jan Everse heeft met onmiddellijke ingang zijn functie als trainer van Sparta neergelegd. De oud-international nam dit besluit omdat hij vond dat de werksituatie voor hem onmogelijk was geworden. Assistent-trainer Dolf Roks neemt voorlopig de taken van Everse over.

Larsson maanden uitgeschakeld

GLASGOW -

Henrik Larsson zal hoogstwaarschijnlijk de finale van EURO 2000 volgend jaar moeten missen. De Zweedse international heeft zeker zes maanden nodig om te herstellen van een dubbele beenbreuk, die hij donderdagavond met zijn club Celtic tijdens een duel voor de UEFA Cup in Lyon opliep.

Ribeiro naar Sheffield United

SHEFFIELD -

De Portugese middenvelder Bruno Ribeiro verhuist van Premier League-club Leeds United naar eerste divisieploeg Sheffield United.

Nicky Butt zes weken out

MANCHESTER -

Nicky Butt, middenvelder bij Manchester United, is voor zes weken "out" nadat hij gisteren een hernia-operatie onderging.

Nu in het nieuws