Kim Clijsters en Dominique Van Roost in halve finales

Tennis

BR>

ANTWERPEN -

Kim Clijsters is overtuigend weer de sterkste gebleken in het Belgische duel op het tornooi van Bratislava. Clijsters won in de kwartfinale van Sabine Appelmans met 6-2 en 6-1. Het laatste duel tussen beide vrouwen dateerde van nog geen maand geleden. Clijsters bereikte toen de finale van het tornooi van Luxemburg ten koste van Appelmans.

Sportvrouw van het jaar Dominique Van Roost plaatste zich in Moskou voor de halve finale. Onze landgenote, als vijfde geplaatst, versloeg in de kwartfinale derde reekshoofd Julie Halard-Decugis (WTA 9) in drie sets: 6-1, 4-6, 6-1. In de halve finale treft Van Roost (WTA 12) de Oostenrijkse Barbara Schett, het tweede reekshoofd en 's werelds nummer acht.

f Atletiek

Laban Kagika

is positief bevonden op het gebruik van de verboden middelen efedrine en methylefedrine. De 21-jarige Keniaan liep een maand geleden tegen de lamp tijdens een meeting in Tokio.

f Autosport

De Duitse F1-piloot Heinz-Harald Frentzen

is gisteren in het Thaise vakantieoord Phuket getrouwd met zijn landgenote Tanja Nigge. De Jordan-piloot maakte van de pauze tussen de Grote Prijs van Maleisië en de slotwedstrijd in Japan, op 31 oktober, gebruik om te trouwen. Frentzen woont sinds 1995 met Tanja Nigge in Monaco. In april verwacht het gezin een baby.

f Basketbal

Loting Beker van Belgïe mannen (vierde ronde):

11 november: Panter Baasrode - Duvel Willebroek; Oostkampse Merels - Aartselaar; KBC Hasselt - Oxaco (+5); Union Hutoise - Gentson Brother; Temse - Castors; TRK 90 Willebroek (+5) - O.M.s.Marchienne (+5).

Oostende

moet het in Houthalen doen zonder center Peter Van Elswijk. Een echografie wees uit dat de Canadees met Nederlands paspoort een ontsteking van de schouderpees opliep. Hij moet een week rusten.

f Biljart

Eddy Merckx

heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales van het eerste nationaal rankingtornooi driebanden. Merckx neemt het daarin op tegen ploegmaat Frédéric Caudron, terwijl Raymond Ceulemans aan tafel mag tegen Peter De Backer.

f Motorcross

De tweede proef voor het WK Supercross

in Belo Horizonte wordt afgelast. Te hoge organisatiekosten zouden aan de basis van de beslissing liggen. De volgende wedstrijd wordt pas op 20 november gereden in het Rosebowl-stadion in Pasadena.

f Olympische Spelen

Rio de Janeiro

is kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2008. Burgemeester Luiz Paulo Conde hoopt binnen twee weken een campagne op te starten om de nodige fondsen binnen te rijven. "De stad is zeer goed gestructureerd en het feit dat Zuid-Amerika en Afrika als enige twee continenten nog geen Spelen hebben georganiseerd, speelt in ons voordeel", zei Conde.

f Tennis

Dominique Van Roost

werd in Moskou in het dubbelspel in de kwartfinale uitgeschakeld. Even na de overwinning tegen Julie Halard-Decugis verloor onze landgenote aan de zijde van de Letse Larisa Neiland in twee sets van de als tweede geplaatste combinatie Elena Likhovtseva/Ai Sugiyama (Rus/Jap) met 6-4 en 6-1.

Pete Sampras

heeft zich teruggetrokken voor het tornooi van Stuttgart. De 28-jarige Amerikaan heeft nog te veel last van een blessure.

John Bromwich

is deze week op 80-jarige leeftijd overleden. De vroegere Australische topper won twee keer de Australian Open en in totaal vijftien Grand Slam titels.

Patrick Rafter

dient een operatie te ondergaan aan zijn geblesseerde schouder. Hierdoor komt de Australiër dit kalenderjaar niet meer in actie en moet hij de finale om de Davis Cup tegen Frankrijk aan zich laten voorbijgaan.

f Zeilen

De zoektocht naar de vermiste Franse zeiler Paul Vatine

, die tijdens de Transat Le Havre-Cartagena in volle storm tussen de Azoren en Portugal spoorloos verdween, is stopgezet. Volgens de organisatoren is er weinig hoop om Vatine nog levend terug te vinden.

Nu in het nieuws